Corona sätter käppar i hjulen för årets sista mästerskap. 

Det började så bra, med svensk seger mot Ryssland men de senaste dagarna har problemen hopat sig kring Junior-VM i Edmonton och Red Deer. Först konstaterades två spela i USA:s trupp smittade av Coronaviruset och under dagen har samma sak skett i två av de andra lagen. Totalt har tre matcher ställts in och under kvällen rapporterar flera nordamerikanska nyhetsmedier, med TSN i spetsen, att resten av mästerskapet ställs in.

“Planerar för match som vanligt”

Dagens följetång har varit hur det blir med juniorkronornas match mot USA som är tänkt att spelas inatt men något klart besked kring detta har inte kommit. Tidigare under dagen har dock förbundskaptenen Tomas Montén berättat för Expressen att man “Vi vill spela matchen, det är därför vi är här. Det är det enda vi tänker på.” Hur det blir med nattens match och resterande del av mästerskapet är dock högst oklart.

Än så länge har inte det internationella ishockeyförbundet gått ut med något definitivt beslut men det väntas komma inom kort.

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

1 KOMMENTAR

  1. […] Säsongen 21/22 kommer gå till historien som något av en “never ending story”, precis som vanligt tävlar fortfarande två lag om segern i Stanley Cup-slutspelet men en bit in i juni avgjordes damernas U18-VM och så sent som i augusti knyts säsongen ihop när JVM ska spelas i Kanada. Anledningen till detta är att vinterns turnering tvingades brytas efter att coronasmittan smugit sig in hos några av lagen. […]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här