Kanada befäster sin plats som stormakt inom hockeyn. 

Det såg långa stunder illa ut men efter att ha besegrat Lettland i semifinalen är Kanada klara för sin fjärde raka VM-final i ishockey. Det började dock besvärligt för favoriten, knappt halvvägs in i första perioden kunde Dans Locmelis ge Lettland ledningen och det var ett resultat som stod sig mer än halva matchen. I en sönderryckt andra period där Kanada drog på sig mängder av utvisningar kunde man tillslut kvittera genom Samuel Blais men sedan dröjde det bara en minut innan Lettland kunde återta ledningen, den här gången med Rudolfs Balcers som siste man på pucken.

Inför den avslutande perioden såg därmed läget svårt ut för Kanada, men väl där fick man utdelning på sina många chanser och inom loppet av knappt nio minuter hade man både kvitterat och sedan även tagit ledningen genom Adam Fantilli som på ett delikat vis samtidigt stärkte sina aktier inför sommarens NHL-draft.

I slutskedet av matchen försökte Lettland få till en kvittering, man plockade ut målvakten men det resulterade bara i att Kanada kunde göra ytterligare ett mål i tom bur och därmed säkra finalplatsen.

– Jag ger laget mycket ära för hur vi kom ut i den tredje perioden. Vi sa bara till varandra att vara lugna, det finns ingen anledning att bli spänd och nervös. Vi fokuserade bara på vad vi skulle göra, få puckar till nätet, gå på mål och det var vad vi gjorde när vi kom ut i den tredje, säger Tyler Myers till IIHF.com efter slutsignalen.

Höjdpunkter, Kanada – Lettland

MATCHFAKTA
Kanada – Lettland: 4-2 (0-1,1-1,3-0)
0-1 Dans Locmelis (Bukarts, Zile)
1-1 Samuel Blais (Krebs, Middleton)
1-2 Rudolfs Balcers
2-2 Jack Quinn (Crouse, Laughton)
3-2 Adam Fantilli (Lucic, Barron)
4-2 Scott Laughton
Skott: 36-22 (9-7,16-6,11-9)
Utvisningsminuter: 12-12
Publik: 8669 (Tampere Deck Arena, Tammerfors)

I semifinalen mellan USA och Tyskland står det 2-2 efter den första perioden.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här