Nu står det klart vilka spelare som får chansen att visa upp sig inför U18-VM. 

För ungefär en vecka sedan avslutades damernas U18-VM där det som bekant blev ett svenskt silver på hemmaplan och snart är det dags för den manliga motsvarigheten. Längre fram i vår är det dags för några av landets mest lovande spelare att försöka vinna ytterligare en medalj men först gäller det att imponera tillräckligt mycket på landslagsledningen och i början av februari har man chansen, då är det nämligen genrep i form av tre matcher i finländska Rauma.

– Det blir intressanta matcher mot USA, Tjeckien och Finland. Tidigare under säsongen har vi spelat jämnt mot dessa lag, förutom USA som har varit svåra att handskas med. Nu gäller det för oss att spänna musklerna även mot dem. Detta är sista turneringen innan U18-VM i april, och jag vill självfallet se att vår spelidé, både offensivt och defensivt, sitter i ryggmärgen hos killarna, säger Anders Eriksén, förbundskapten till svenska ishockeyförbundets hemsida.

JVM-profilen får chansen

Noterbart är att Sverige åker till Finland med ett intressant lag på pappret där några namn sticker ut lite extra. Det stämmer inte minst in på Axel Sandin-Pellikka, som var med i JVM vid nyår där han fick en allt större roll ju längre turneringen gick. 17-åringen var yngst i truppen och hade därför ganska små förväntningar på sig, men den här gången ser det annorlunda ut. Nu är den lovande backen en av de förväntade nyckelspelarna inför U18-VM och trots att det är ett par månader kvar till mästerskapet känns Gällivaresonen given i truppen.

I truppen hittar vi även den lovande backen Tom Willander som gjorde allsvensk debut förra säsongen och som gjort två inhopp i SHL med Rögle under vintern, större delen av säsongen har spenderats i juniorlaget där det blivit fina 19 poäng på 28 matcher. En fin notering för en back. Föga överraskande får även Otto Stenberg följa med på genrepet, 17-åringen har gjort tio matcher i SHL med Frölunda den här säsongen och har även gjort sju mål på nio matcher med U18-landslaget.

Det är inte heller en skräll att Eriksén tagit ut Noah Dower Nilsson i truppen, den lovande forwarden var trots allt en liten outsider till Juniorkronorna inför säsongen och känns relativt given i den kommande U18-truppen. 17-åringen har målskyttet som sin främsta styrka och har gjort imponerande 23 mål på 24 matcher i Frölundas J20-lag den här säsongen. Något som naturligtvis gör honom till en spelare att hålla ögonen på inför mästerskapet som äger rum med start i slutet av april.

HELA SVERIGES TRUPP TILL GENREPET

Målvakter

Noah Erlind (HV71)
Teodor Munther (Djurgården)

Backar

Axel Landén (HV71)
Tom Willander (Rögle)
Axel Sandin-Pellikka (Skellefteå)
Axel Hurtig (Rögle)
Albert Wikman (Färjestad)
Arvid Bergström (Djurgården)
Theo Lindstein (Brynäs)

Forwards

Felix Nilsson (Rögle)
Noah Dower Nilsson (Frölunda)
Lukas Sagranden (Örebro)
David Edstrom (Frölunda)
Svante Sjödin (Örebro)
Zeb Forsfjäll (Skellefteå)
Noel Nordh (Brynäs)
Simon Zether (Rögle)
Felix Unger Sörum (Leksand)
Melvin Wersäll (Djurgården)
Wille Johansson (Färjestad)
Anton Wahlberg (Malmö)
Otto Stenberg (Frölunda)

Så ser Sveriges spelschema ut i genrepet

10 februari
USA – Sverige (15:30)
11 februari 
Sverige – Tjeckien (15:30)
12 februari
Finland – Sverige (15:30)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här