I början av november inleder U18-landslaget sin resa mot VM. 

Efter ett till stor del lyckat VM i somras där det tillslut blev en fjärdeplats är det dags för damernas U18-landslag att inleda en ny säsong. Första anhalt blir Upplands Väsby där en fyrnationsturnering går av stapeln 10-12 november och i dagarna har det offentliggjorts hur truppen dit ser ut.

– Vi har en skicklig grupp med spelare som tävlar hårt. Många av spelarna var med på lägret tillsammans med Olympisk Offensiv i Furudal och där visade gruppen att tävlingsmoralen är hög, säger förbundskaptenen Andreas Karlsson till svenska ishockeyförbundets hemsida.

Supertalangen får chansen igen

I Karlssons första uttagning för säsongen finns en hel del relativt oväntade namn med, men även några som fått chansen att visa upp sig tidigare. Bland dessa räknas backen Jenna Raunio som stod för fina insatser under sommarens U18-VM och som förmodas få en stor och viktig roll när nästa mästerskap går av stapeln. 16-åringen ses som en av landets största talanger, hon debuterade i SDHL redan för två säsonger sedan och har inlett hösten lovande i HV71 där det blivit tre mål på de sju första matcherna.

Med i truppen finns även forwardslöftet Stella Lindell som likt Raunio också var med i U18-VM, där hon stod för ett mål. 17-åringen håller till vardags till i Brynäs där hon fått speltid i tio matcher men det har även blivit en sväng som utlånad till Sandviken som håller till i division 1. Lindell är en av spelarna som förväntas finnas med i vinterns VM-trupp men då gäller det att imponera under hösten.

Noterbart är att många spelare från sommarens VM-trupp har blivit överåriga, vilket innebär att de inte längre kan vara med på U18-nivå. Bland dessa finns inte minst målvakten Lisa Jönsson men även spelare som Nicole Hall och Tuva Kandell, som blev utsedd till VM:s främsta back. Supertalangerna Mira Jungåker och Mira Markström är fortfarande sjutton år vilket innebär att de kan vara med i vinterns mästerskap, men duon från HV71 finns inte med i säsongens första trupp.

Hela truppen till turneringen i Upplands Väsby

Målvakter

1. Ida Henriksson
30. Felicia Frank

Backar

4. Olivia Sohrner
5. Hilda Ljungberg
6. Thea Liodden
7. Maja Ålenius
8. Jenna Raunio
15. Astrid Lindeberg
26. Emma Goding
29. Linnea Natt och Dag

Forwards

11. Ella Hellman
13. Mira Hallin
16. Emilia Bergeby Hallbeck
17. Anna Brenkle
18. Hilda Svensson
21. Emma Rehn
22. Sara Lindqvist
23. Isabelle Leijonhielm
24. Ebba Hedqvist
25. Alva Johansson
28. Moa Gustafsson
29. Stella Lindell

Spelschemat under lägret

10 november
Sverige – Slovakien (19:00)
11 november
Sverige – Tyskland (19:00)
12 november
Sverige – Schweiz (18:00)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här