Tre Kronor fick en tung inledning på Hockey-VM. 

Dansk dynamit knäckte Sverige 

Det som blev tänkt att bli en fest för svensk del i VM-premiären mot Danmark blev något helt annat, men det började bra för Tre Kronor som tog ledningen en bit in i andra perioden genom Carl Klingberg. Efter målet klev matchens huvudperson in i handlingen – Nicklas Jensen.

Den danske forwarden ordnade först kvittering och kort efter ett nytt svensk ledningsmål (genom Henrik Tömmernes) kunde Jensen göra sitt andra mål för dagen, delikat placerat uppe i ena krysset. Danmark skulle även ta ledningen med 3-2 innan den andra perioden och plötsligt ökade pressen på Tre Kronor.

I den avslutande perioden fullbordade Jensen sitt hat trick och då hjälpte det föga att Carl Klingberg kunde snygga till siffrorna med sin reducering, Danmark vinner premiären med 4-3 och får därmed en drömstart på VM.

Matchstatistik

Resultat: 4-3 (0-0,2-3,1-1)
Skott: 22-23
Räddningar: 20-18
Utvisningsminuter: 2-8

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här