Gruppspelet rullar vidare och idag tar VMishockey’s Benjamin Lindkvist en närmare titt på fem stycken landslag som han tycker har imponerat hittills. 

1 – Slovakien 
Jag måste erkänna att mina förväntningar var ganska låga på Slovakien inför VM, på pappret såg det inte så värst spännande ut och de senaste åren har man haft det ganska tufft – speciellt när många av spelarna från NHL valt att nobba landslaget. Trots det har Slovakien inlett VM på ett väldigt bra sätt, i premiären besegrades Belarus (5-2), sedan hade man problem mot Storbritannien men lyckades få till en seger innan den väldigt fina insatsen när Ryssland fick se sig slagna i söndags. Toppar sin grupp och är, tillsammans med Tyskland, ensamma om att ha inlett VM med tre raka trepoängare.

2 – Ryssland 
Ryssland var topptippade inför VM och förväntningarna är därmed väldigt höga, därför får deras inledning på mästerskapet ses som bra men inte riktigt perfekt. Det blev trots allt förlust mot Slovakien. Insatsen mot Tjeckien i premiären var dock väldigt bra och man bjöd även på ett underhållande spel i segern mot Storbritannien. Laget ligger tvåa i Grupp A och just nu finns det ingenting som talar för att man ska missa slutspel. Blir naturligtvis extra intressanta att följa när ytterligare ett gäng NHL-spelare ansluter till truppen.

3 – Kazakstan
Vem kunde på förhand tro att Kazakstan skulle vara ett land att följa i VM? På den här nivån är de ljusblå något av en lilleput men imponerade direkt genom att besegra Lettland – som vunnit mot Kanada i sin premiär. Sedan dess har man även lyckats vinna mot Finland på straffar och man stod även för en stundtals bra insats i matchen mot USA. Sett till förväntningarna får Kazakstan ses som en positiv överraskning.

4 – Danmark
Våra grannar i syd har inte mycket att klaga över hittills, VM inleddes med seger mot Tre Kronor och sedan dess har man förlorat mot Schweiz för att sedan besegra Storbritannien efter förlängning. Som det ser ut nu kan laget mycket väl nå kvartsfinal och det vore till stor del tack vare Nicklas Jensen som gjort fyra mål på tre matcher. Får en ordentlig värdemätare i form av Ryssland i eftermiddag.

5 – USA 
USA har inlett VM med två segrar och en förlust vilket får ses som bra, men förväntningarna är ganska höga på stormakten och därför räcker det bara till en femteplats på den här listan. Bland spelarna som imponerat finns doldisen Trevor Moore som fått sitt genombrott i NHL den gångna säsongen och som inlett VM med att göra tre mål på lika många matcher. Noterbart är att samtliga målvakter fått chansen att spela och att alla har gjort det väldigt bra, inte minst Carl Petersen som stod för 28 räddningar mot Finland.

Bubblare – Lettland och Tyskland 
Man skulle kunna ranka Lettland ännu högre än som bubblare, de har trots allt tagit poäng i samtliga matcher och vunnit mot Kanada. Det som gör att de inte tar en plats bland de fem främsta är att man haft relativt enkla matcher efter premiären mot lönnlöven, varken Italien eller Kazakstan är (på pappret) lag som skrämmer. Får bekänna färg imorgon när USA står för motståndet.

Det är även på sin plats att hylla Tyskland som inlett VM med idel segrar där vinsten mot Kanada imponerat mest. Bland spelarna som imponerat hittar vi Marcel Noebels som ligger tvåa i poängligan och som verkligen har prickat formtoppen perfekt. I nuläget ser laget ut att nå kvartsfinal och det kan finnas anledning att ta en närmare titt på dem längre fram under gruppspelet.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här