Viktiga poäng stod på spel när Tjeckien och Danmark drabbade samman under eftermiddagen. 

Dramatik i Grupp A – Danmark missar slutspel

Måndagen den sista maj är inte bara den sista dagen på våren, det är även den dagen då flera lag spelar sina sista matcher i gruppspelet. För Danmarks del var det viktiga poäng som stod på spel i avslutningen mot Tjeckien och man fick en riktig drömstart, redan efter knappt fyra minuters spel kunde man ta ledningen genom Nicklas Jensen som satte sitt femte mål i turneringen.

Även för Tjeckien var det här en väldigt viktig match men man hade svårt att ta vara på sina målchanser, man hade det mesta av spelet men det dröjde fram till en bit in i tredje perioden innan Dominik Kubalik kunde få till kvitteringen. Resterande del av perioden blev mållös för båda lagen och istället fick matchen avgöras på straffar. Väl under straffläggningen bjöds det på flera fina mål och det bara Tjeckiens målvakter som lyckades rädda varsin puck, något som säkrade två viktiga poäng.

Resultatet i den här matchen gör att Tjeckien fortfarande har chansen att nå kvartsfinal, laget kliver upp som ny fyra (en poäng före sexan Tre Kronor) och har dessutom en match kvar att spela. Samtidigt som tjeckerna kan blicka fram mot en ny match så kan det danska laget konstatera att turneringen är över, en poäng räcker inte för att kunna nå slutspelet.

Resultat och statistik

Resultat: 2-1 (0-1,0-0,1-0,0-0,1-0)
Skott: 39-13
Räddningar: 12-37
Utvisningsminuter: 4-8

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här