USA gick på knock direkt i eftermiddagens kvartsfinal.

Formskedet av USA – vidare till semifinal

Slovakien imponerade i gruppspelet och kunde gå in i eftermiddagens kvartsfinal mot USA med ett stort självförtroendet, men det skulle visa sig bli en minst sagt tuff uppgift. Nordamerikanerna tog nämligen ledningen redan efter drygt tio minuters spel genom Brian Boyle och skulle hinna med att göra ytterligare två mål innan tredje perioden var färdig.

Kort in i andra perioden tändes hoppet när Peter Cehlarik reducerade till 3-1 men närmare än så skulle Slovakien inte komma, några minuter senare utökade Colin Blackwell till 4-1 med sitt andra mål i matchen. I tredje perioden var Slovakien ett slaget lag och istället för en ny reducering kunde USA göra ytterligare två mål.

Slutresultatet skrevs därmed till hela 6-1 och USA har fått rejält formbesked inför semifinalen som kommer att spelas på lördag.