Idag skulle det avgöras vilka som får lämna Hockey-VM med en bronsmedalj.

Uppvisning när USA säkrade bronset

Efter den tunga förlusten mot Kanada i semifinalen så fanns det tvivel kring hur USA skulle kunna ladda om inför dagens bronsmatch mot Tyskland, och inledningsvis imponerade inte laget. Trots att det spelmässigt gick motigt lyckades man få till en tidig ledning genom Christian Wolanin. En ledning USA skulle hålla fast vid resten av perioden.

Tyskland gjorde egentligen ingen dålig match, problemet för dem var bara att USA var snäppet bättre – och framförallt var man bra mycket mer effektiva. Något som blev extra tydligt i andra perioden där laget stod för fyra mål som i praktiken säkrade bronsmedaljen.

I tredje perioden fortsatte de tyska spelarna att kämpa vidare men reduceringen dröjde lite för länge och istället för 5-2 kunde Ryan Donato spika slutresultatet till 6-1, endast sju sekunder innan matchen var över.

Insatsen i bronsmatchen är en av USA:s bästa i turneringen och hade laget varit lika bra i semifinalen så hade man mycket väl kunnat vunnit även den matchen. Tyskland gör inte bort sig och även om en fjärdeplats känns tungt så borde spelarna vara nöjda, åtminstone med lite distans.