Schweiz visar att man blir att räkna med i årets ishockey-VM.

För några dagar sedan lyfte vi fram Schweiz som en möjlig outsider i VM och idag gav laget sin publik ett riktigt formbesked – det blev nämligen seger mot storfavoriten Kanada, efter en imponerande insats från samtliga spelare.

En stark vändning

Schweiz såg ut att ta ledningen genom Nico Hischier men målet dömdes bort och istället var det kanada som gjorde matchens första mål när Kent Johnson hittade rätt ett par minuter senare. Schweizarna visste att det här skulle bli en tuff match och i en händelserik första period tvingades man kvittera hela tre gånger för att hålla liv i spänningen.

Efter Jonas Siegenthalers kvittering till 3-3 i slutet av perioden lyckades man ta ledningen genom nyss nämnda Nico Hischier en bit in i andra perioden och i tredje akten visade man styrka genom att utöka till 3-5 innan Timo Meier kunde spika slutresultatet till 3-6 i tom bur. Schweiz tar därmed sin femte raka seger i VM och behåller förstaplatsen i grupp A, tre poäng före dagens motståndare.

MATCHFAKTA
Kanada – Schweiz: 3-6 (3-3,0-1,0-2)
1-0, Kent Johnson (Barzal, Graves)
1-1, Michael Fora (Meier, Kurashev)
2-1, Adam Lowry
2-2, Dean Kukan (Hischier, Corvi)
3-2, Drake Batherson (Barzal)
3-3, Jonas Siegenthaler (Suter, Malgin)
3-4, Nico Hischier (Kukan)
3-5, Puis Suter (Malgin, Simion)
3-6, Timo Meier
Skott: 25-27
Utvisningsminuter: 8-9
Publik: 5676 (Helsinki Ice Hall)

Samtidigt som den här matchen spelades möttes även värdlandet Finland och Österrike, precis som väntat blev det seger för hemmalaget efter att Toni Rajala spikat slutresultatet till 3-0 inför en fanatisk publik.

KVÄLLENS MATCHER 
Italien – Slovakien (19:20)
Norge – Tjeckien (19:20)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här