Allt fler länder ser ut att få extra stjärnglans till VM. 

I och med att vissa klubbar redan kan konstatera att de kommer missa NHL-slutspelet öppnas nya möjligheter för landslagen som ska vara med i Hockey-VM i Lettland. Tidigare har vi rapporterat att bland annat Tjeckien fått positiva besked gällande flera NHL-spelare och nu verkar samma sak ske hos ett av de andra länderna.

Senast i raden att knyta kontakter med spelare på andra sidan Atlanten är alplandet Schweiz, som är ute efter revansch – de blev nämligen bara åtta i senaste VM:et för två år sedan. Det är RTS.ch som gått ut med att flera spelare ser ut att förstärka truppen lagom till avresan. Timo Meier, till vardags i San José, ska vara positivt till att förlänga säsongen ytterligare några veckor. Forwarden kommer från en relativt lyckad vinter där det hittills blivit 30 poäng på 52 matcher. Meiers största framgång med landslaget är VM-silvret från 2018, där han stod för sju poäng på lika många matcher.

Det ryktas även att Meier kommer få sällskap av den tidigare draftettan Nico Hischier som missat stora delar av säsongen men som på senare tid fått upp farten i New Jersey, där han är lagkapten sedan i höstas. 22-åringen var med i VM för två år sedan och ses som en av lagets främsta spelare – och därmed även en nyckelspelare i turneringen som väntar.

Enligt RTS ska det även finnas en möjlighet att man får förstärkning av Philipp Kurashev som gör en bra första säsong i NHL med Chicago, 21-åringen var lagkamrat med Hischier i senaste VM:et och bör vara given i truppen om han själv känner sig motiverad.

SCHWEIZ SPELSCHEMA I VM
Tjeckien – Schweiz (22/5)
Danmark – Schweiz (23/5)
Schweiz – Sverige (25/5)
Schweiz – Slovakien (27/5)
Schweiz – Ryssland (29/5)
Belarus – Schweiz (30/5)
Schweiz – Storbritannien (1/6)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.