Ikväll har Juniorkronorna siktet inställt på att ta sin tredje raka seger. 

Efter två matcher mot lite mer beskedligt motstånd väntar ikväll en riktig utmaning för Juniorkronorna. Tjeckien står på andra sidan mittlinjen och det är ett formstarkt lag som Sverige ska försöka ta sig an. Man gör det dock med ett gott självförtroende efter att ha vunnit premiären mot Österrike och senare även mot Tyskland. Insatsen mot Tyskland räckte till tre poäng men det väcktes även en del kritik kring hur spelet såg ut, något som förbundskaptenen Magnus Hävelid inte riktigt höll med om.

– I andra perioden bör vi kunna göra mål i vårt powerplay, men det gör vi inte. Sen är det 1–0, vi tar en utvisning för sex spelare på isen och det blir andra mentala aspekter. Men jag är ändå nöjd med att vi fick ihop det till slut och att man kom undan. Det är det man vill belysa, säger Hävelid till SVT sport.

Kvällens match blir speciell med tanke på att lagens senaste möte i tävlingssammanhang var sensommarens bronsmatch, där Juniorkronorna tillslut vann en tät kamp med 3-1. I den matchen stod Fabian Lysell och Isak Rosén för varsitt mål och båda spelarna finns med på isen även ikväll.

Motståndarkollen

Tjeckien kommer till kvällens match med ett gott självförtroende efter att ha inlett turneringen på ett väldigt bra sätt. I premiären stod man för en skräll genom att besegra förhandsfavoriten Kanada och natten till onsdagen krossade man Österrike med hela 9-0 efter att Jiri Kulich gjort tre av målen.

Tar man en titt på det tjeckiska laget så finns det flertalet spelare som varit väldigt bra i de två första matcherna, bland annat nyss nämnda Kulich men inte minst Stanislav Svozil som toppar turneringens poängliga efter att ha gjort fem poäng. Något som är extra imponerande med tanke på att 19-åringen är back.

En stor anledning till att Tjeckien inlett JVM på ett bra sätt är defensiven och inte minst målvaktsspelet där Tomas Suchanek som storspelade i matchen mot Kanada. Noterbart är att 19-åringen blev historisk i mötet mot Österrike, han blev nämligen den första målvakten i turneringens historia att göra två assist i en och samma match. En minst sagt fin bedrift av 19-åringen som är inne på sin andra säsong i juniorligan WHL.

STATISTIK INFÖR MATCHEN 

Sveriges interna poängliga

 1. Filip Bystedt, 2+2=4 poäng
 2. Isak Rosén, 2+1=3 poäng
  Adam Engström, 1+2=3 poäng
  Fabian Wagner, 1+2=3 poäng
  Ludvig Jansson, 1+2=3 poäng

Tjeckiens interna poängliga

 1. Stanislav Svozil, 1+4=5 poäng
 2. David Spacek, 2+2=4 poäng
  Matyas Sapovaliv, 0+4=4 poäng
 3. Jiri Kulich, 3+0=3 poäng
  Eduard Sale, 0+3=3 poäng

Powerplay

 1. Tjeckien, 33.33%
 2. Sverige, 12.50%

Boxplay

 1. Sverige, 100%
 2. Tjeckien, 83.33%

Målvakterna

 1. Carl Lindbom (Sverige), 100%
 2. Tomas Suchanek (Tjeckien), 95.65%

Matchen börjar 19:30 och kan ses på Viaplay och TV6. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här