En viktig del i uppladdningen inför den kommande säsongen närmar sig.

Det är bara ett par dagar sedan som säsongen 20/21 rundades av men snart är det dags att blicka framåt, om knappt två veckor inleds den årliga NHL-draften där lagen i ligan får chansen att knyta till sig några av världens främsta talanger. Vi inleder uppsnacket redan idag genom att ta en titt på vem som tippas bli vald först, samt vilka lag som har chans att lämna draften med flest bra spelare. 

FÖRHANDSFAVORITEN
Varje sommar brukar det vara ganska givet vem som kommer att väljas först i draften men det här året känns det ovanligt öppet. Många verkar dock vara överens om att det kommer bli Matthew Beniers, som gjort bra ifrån sig i collegeligan den gångna säsongen och som fick avsluta densamma med att spela senior-VM med USA. Den unge centern är förhandsfavorit till att bli vald som etta men det finns utmanare, inte minst den kanadensiska backen Owen Power som också fick runda av säsongen med spel i VM. 18-åringen lär förmodligen vara vald när det första kanadensiska laget klivet in i draften, det dröjer nämligen till Vancouver som kliver in efter att åtta amerikanska lag fått göra sina första val.

3 SAKER ATT TÄNKA PÅ
1 – Det som gör årets draft lite speciell är att Seattle Kraken kliver in i handlingen, den nya klubben står inför sin debutsäsong i NHL och har goda möjligheter att få med sig åtminstone en riktigt duktig spelare fram draften. Västkustlaget får nämligen göra det andra valet och då får man automatiskt en stor talang med sig från den första rundan.
2 – En ganska svag säsong gör att man får bättre chans i draften och det gäller inte minst Columbus. Laget får välja som nummer fem och har dessutom bytt till sig ytterligare två val (24,31) i den första rundan.
3 – Arizona Coyotes har flera tunga säsonger bakom sig och skulle behöva förstärka organisationen med en riktigt lovande spelare, men regelöverträdelser från förra året gör att man inte får göra något val i första rundan.

SÅ ÄR ORDNINGEN I FÖRSTA RUNDAN
1.
 Buffalo Sabres
2. Seattle Kraken
3. Anaheim Ducks
4. New Jersey Devils
5. Columbus Blue Jackets
6. Detroit Red Wings
7. San Jose Sharks
8. Los Angeles Kings
9. Vancouver Canucks
10. Ottawa Senators
11. Chicago Blackhawks
12. Calgary Flames
13. Philadelphia Flyers
14. Dallas Stars
15. New York Rangers
16. St Louis Blues
17. Winnipeg Jets
18. Nashville Predators
19. Edmonton Oilers
20. Boston Bruins
21. Minnesota Wild
22. Detroit Red Wings*
23. Florida Panthers
24. Columbus Blue Jackets**
25. Minnesota Wild***
26. Carolina Hurricanes
27. Colorado Avalanche
28. New Jersey Devils****
29. Vegas Golden Knights
30. Montréal Canadiens
31. Columbus Blue Jackets*****

* – bytt med Washington Capitals
** – bytt med Toronto Maple Leafs
*** – bytt med Pittsburgh Penguins
**** – bytt med New York Islanders
***** – bytt med Tampa Bay Lightnings

Vilken spelare tror du väljs först i draften?

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.