Tre Kronor fortsätter att övertyga i Ishockey-VM.

Tre Kronor kom till matchen med ett stort självförtroende och hade det mesta av spelet under inledningen men man lyckades inte ta vara på alla sina chanser, samtidigt som Frankrike hade förtvivlat svårt att etablera något offensivt spel. Trots ett stort svenskt övertag stod det 0-0 på resultattavlan efter första perioden, vilket betydde att Tre Kronors långa svit med mål i varje period var över. Det skulle dröja åtta minuter in i andra perioden innan nollan spräcktes genom Lucas Raymond som satte sitt tredje mål i turneringen, vilket var välförtjänt sett till hur spelet såg ut.

Målet hade kunnat bli händelsen som fick Tre Kronor att lyckas fullt ut i matchen men istället gav det Frankrike motivation att gå på offensiven och knappt två minuter efter Raymond ledningsmål kunde Charles Bertrand få in kvitteringspucken bakom Samuel Ersson som i övrigt hade en ganska lugn match.

Svensk seger – utan att imponera

Trots 1-1 uppe på jumbotronen var det fördel Tre Kronor rent spelmässigt och i inledningen av tredje perioden kunde man återta ledningen genom Erik Karlsson som gjorde ett väldigt fint mål i powerplay, assisterad av Victor Hedman som var Karlssons radarpartner under inledningen av gruppspelet men som sedan fått andra spelare bredvid sig och i dagens match var det Tim Heed som spelade tillsammans med Tampa Baystjärnan.

Eftersom Frankrike bara låg under med uddamålet valde man att plocka ut målvakten i jakt på en kvittering men det gav istället André Burakovsky chansen att spika slutresultatet till 3-1 vilket gör att Tre Kronor är fortsatt obesegrade i årets VM. Rent spelmässigt var det här kanske inte Sveriges bästa hittills i turneringen men man tog tre poäng och fortsätter att vara väldigt stabila, samtidigt som Frankrike stod för en fin insats och man är förmodligen nöjda med en hel del detaljer.

Sverige – Frankrike:
1-0 Lucas Raymond (Burakovsky, Holmberg)
1-1 Charles Bertrand (Boudon, Rech)
2-1 Erik Karlsson (Hedman, Kempe)
3-1 André Burakovsky (Raymond)
Skott: (12-3,13-7,
Utvisningsminuter:
Publik: 6805 (Ostravar Arena, Ostrava)

Segern gör att Tre Kronor har säkrat gruppsegern i Grupp men det återstår fortfarande en match innan slutspelet drar igång och det är morgondagens möte med Slovakien som ligger fyra i gruppen.