Matcherna avlöper varandra idag och en av de mest intressanta kamperna är det alpiska derbyt där Schweiz ska ta sig an Italien. Vi guidar dig till hur du enklast kan streama matchen och presenterar även oddsen inför matchen.

 1. Unibet Livestream

  Såhär streamar du VM 2024

  1. Klicka på knappen ovan och skapa ett konto på 1 min hos Unibet.

  2. Sätt in 100 kr med t.ex. Swish eller Trustly.

  3. Klart! Nu kan du börja streama alla VM-matcher. Pengarna du har satt in kan du spela för på valfri match!

  Alla regler och villkor

Streama Schweiz-Italien gratis

Eftermiddagens match sänds på TV6 vilket gör att relativt många svenskar har tillgång till matchen. Om du däremot inte skulle ha tillgång till kanalen så finns också möjligheten att streama matchen på Viaplay, i antingen appen eller webben på såväl mobil som surfplatta

Under Ishockey-VM är det TV6 och TV10 som sänder merparten av matcherna vilket gör att många svenskar har tillgång till matcherna genom rutan. Skulle man dock inte ha tillgång till kanalerna, eller en TV, finns istället möjligheten att streama matcherna genom antingen Viaplay eller ett spelbolag, där det sistnämnda alternativet är det klart billigaste.

Odds inför matchen

För några år sedan räknades Schweiz som en riktig doldis när det kom till ishockey men på senare tid har landet gjort stora framsteg och numera är man verkligen att räkna. Därför känns man som en klar favorit i dagens möte mot ett Italien som många oddssättare ser som en rejäl underdog. Allt annat än en rödvit seger vore en ordentlig skräll.

Oddsen just nu

Betsson
1.02
Schweiz
24.00
Oavgjort
55.00
Italien
Till Betsson

Odds kan ändras. Oddsen senast uppdaterade kl 23.01 den 13/5.

TV-kanal och tid

Matchen sänds på TV6 och startar kl 15:20 svensk tid. Sändningen börjar 10 minuter tidigare, kl 15:10, för dig som är intresserade av försnacket.

Matchen är den fjärde av totalt sex som spelas idag, samtidigt som pucken släpps avgörs även mötet mellan Tjeckien och Storbritannien.

Aktuellt inför Schweiz-Italien

Trots fina framgångar de senaste åren har Schweiz stått lite utanför de främsta europeiska lagen, men den här säsongen har man fått kliva in och ta över Rysslands plats i Euro Hockey Tour. Efter turneringen i Stockholm togs även beslutet att man ska få behålla den platsen nästa säsong, något som är väldigt positivt. I årets upplaga av ishockey-VM har Schweiz ett intressant lag på pappret där det största namnet är New Jerseys stjärnforward Nico Hischier, som stod för 60 poäng i grundserien.

Italien har tagit sig till VM med en relativt anonym trupp där det största namnet faktiskt är förbundskaptenen Greg Ireland, som gjort flera säsonger som tränare i AHL. Ute på isen förväntas den spelskicklige backen Phil Pietroniro dra ett tungt lass, 27-åringen har övertygat i den franska ligan och är en spelare som bör kunna ta ytterligare kliv framåt även med landslaget.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.