Tjeckiens dröm om ett VM-guld på hemmaplan lever vidare. 

Parallellt med Tre Kronors drama mot Finland, där det krävdes förlängning för svensk seger, spelades en minst lika jämn match där Tjeckien och USA gjorde upp om en eftertraktad semifinalbiljett. Efter en mållös första period där Tjeckien hade ett litet övertag skulle man även ta ledningen efter paus där Pavel Zacha klev fram med sitt första mål sedan han anslöt från Boston som nyligen åkt ur slutspelet i NHL.

Målet skulle visa sig bli helt avgörande för trots en hel del bra lägen att kvittera lyckades USA inte överlista Lukas Dostal som stod för en imponerande insats i det tjeckiska målet. I slutskedet av matchen gjorde USA allt de kunde för att få in pucken men marginalerna var inte på deras sida utan när slutsignalen kunde Tjeckien konstatera att man är i semifinal på hemmaplan. En Semifinal där Tre Kronor kommer stå för motståndet. Nedan följer highlights från den här spännande kvartsfinalen.

Höjdpunkter, USA – Tjeckien

MATCHFAKTA
USA – Tjeckien: 0-1 (0-0,0-1,0-0)
0-1 Pavel Zacha (Spacek, Cervenka)
Skott: 36-28 (7-12,19-8,10-8)
Utvisningsminuter: 4-6
Publik: 17413 (02 Arena, Prag)

MER OM VM: Kanada vidare till semifinal 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här