Nästa säsong ser ut att kunna bli något alldeles extra för Tre Kronor. 

En lång och minst sagt händelserik säsong är över för Tre Kronor, den slutade med ett VM i Tjeckien som på många sätt blev ett steg i rätt riktning där man lyckades ta sin första medalj i sedan 2018. En stor anledning till det var att man lyckats få in många stjärnor från NHL i truppen och turneringen ser ut att kunna bli början på en mer positiv trend.

Stjärnorna öppnar för spel i Tre Kronor

Bland spelarna som var med i årets VM-trupp har flertalet varit öppet positiva till att vara med mer i landslaget och en stor anledning till detta är att nästa år så är det Stockholm som står värd för världsmästerskapet i ishockey.

– Det är få förunnat att spela ett VM på hemmaplan och man blir lite avundsjuk när man ser tjeckerna här, man vill känna den känslan också. Det är lång tid kvar men om förutsättningarna är så att jag är tillgänglig och hel, då kommer jag absolut, säger Victor Hedman till Hockeysverige.se 

En händelserik säsong väntar

Säsongen 2024/25 ser på förhand ut att kunna bli något alldeles extra, inte minst för Tre Kronor. Förutom de vanliga turneringarna i Euro Hockey Tour väntar en nystartad turnering vid namn “four nations” som kommer att spelas i Nordamerika – vilket gör det möjligt för alla stjärnorna från NHL att vara med, eftersom den spelas mitt under grundserien. Det har bidragit till att många spelare tackade ja till VM-spel vilket stärkte deras chanser att även få vara med i den turneringen.

Några månader senare rundas säsongen av med den avslutande delen av Euro Hockey Tour, men även det traditionsenliga VM som den här gången spelas i Stockholm och danska Herning. Senast VM spelades på svensk mark var 2013 då Stockholm delade mästerskapet med Helsingfors och den gången blev det en riktig publiksuccé samtidigt som det gick väldigt bra för Sverige. Med stjärnor som Gabriel Landeskog, en storspelande Jhonas Enroth och inte minst bröderna Sedin i laget lyckades Tre Kronor ta sig hela vägen till final där Schweiz besegrades med 5-1 efter att Henrik Sedin gjort två av målen. Återstår att se om hemma-VM 2025 kan bli lika lyckat.

MER OM VM: Här är spelarna som prisas i Ishockey-VM 2024

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här