Tre Kronor ser ut att kunna ställa upp med ett starkt lag i VM.

OS gick inte riktigt som Sverige hade hoppats på men nu finns chans till en snabb revansch. Säsongen avslutas precis som vanligt med VM och i år har turen kommit till Finland, som därmed får chans att stå som värd bara några månader efter att man spelat hem ett historiskt OS-Guld. För Tre Kronor är siktet inställt på medalj och Johan Garpenlöv ser ut att kunna bygga en stark sista trupp innan han lämnar uppdraget som förbundskapten.

Stjärnkavalkad i VM?

För ett par dagar sedan rapporterade vi att NHL-stjärnan Erik Karlsson är positivt inställd till att vara med i VM om hans San José skulle missa slutspel, och det finns flertalet andra spelare som också kan tänkas bli aktuella för att förlänga sina säsonger med ett par veckor i Finland. Nedan kommer fem andra potentiella VM-spelare.

Adam Larsson (back)
Ett starkt lag byggs bakifrån och ska Tre Kronor kunna spela hem en medalj gäller det att ha en stark defensiv. Något som skulle kunna öppna för att Larsson får chansen i VM – om han själv vill vara med naturligtvis. 29-åringen är inne på sin elfte säsong i världens bästa liga och även om flytten till Seattle varit tung (nykomlingen ligger sist i sin division) kan Larsson vara nöjd med sin egen insats, det kan faktiskt bli personligt poängrekord om formen håller i sig.

Jonathan Dahlén (forward)
Äntligen har det skett – Dahlén har fått chansen i NHL. Efter att ha slarvats bort av Vancouver vände forwarden hem till Timrå där det blev succé under två minst sagt imponerande säsonger vilket fick San José att öppna dörren för svensken. Väl på plats har 24-åringen visat att han kan spela på den allra högsta nivån och med sina 22 poäng på har han satt sig i en bra sits inför kommande kontraktsförhandlingar. Har en lättare skada men borde snart vara tillbaka på isen och missar San José slutspelet borde Garpenlöv slå en signal för att se om Dahlén vill göra VM-debut.

Erik Gustafsson (back)
Visst, Gustafsson är inte en av våra största stjärnor i NHL men den rutinerade backen skulle kunna göra stor nytta i VM. Har tidigare visat en vilja att vara med i landslaget trots en lång säsong (tog bland annat VM-guld 2018) och nu när hans Chicago gör en väldigt svag säsong kan ett par veckor med Tre Kronor bli en chans att ändå få avsluta med en positiv känsla.

Lucas Raymond (forward)
Detroit har tagit stora steg framåt den här säsongen men ser ändå ut att missa slutspelet, vilket öppnar för att Tre Kronor ska kunna få med en av svensk hockeys hetaste spelare till VM. Lucas Raymond åkte till Nordamerika utan några gigantiska förväntningar på sig men visade direkt sin klass, 19-åringen har varit en av lagets främsta spelare och med sina 20 mål är han även en av de bästa svenska målgörarna i ligan. Har potential att bli hur bra som helst och skulle göra skillnad i ett VM-lag.

Anton Forsberg (målvakt) 
Än är loppet inte helt kört men det mesta talar för att Ottawa missar slutspelet vilket skulle göra en av landets bästa målgörare tillgänglig för spel i VM. Forsberg får sällan de stora rubrikerna men har kämpat i farmarligan flera år och den här säsongen ser 29-åringen ut att ha fått sitt genombrott i NHL, med sina 91.8% fördelat på 33 matcher är han faktiskt den näst bästa svenska målvakten i ligan och därmed högaktuell för VM. Något som skulle innebära hans första besök i landslaget sedan säsongen 11/12.

Vilka spelare hoppas du är med i VM? 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här