De regerande mästarna har presenterat sin trupp till Junior-VM. 

Tidigare har vi rapporterat om hur länder som USA och värdlandet Sverige ställer upp i säsongens upplaga av Junior-VM och nu har turen kommit till Kanada. Lönnlöven åker till Göteborg som regerande mästare men man gör det med en trupp där det bara är en spelare – forwarden Owen Beck – som var med för ett år sedan.

Supertalangen – Bedards arvtagare?

Precis som vanligt har Kanada en uppsjö av duktiga spelare att välja bland men landets största talang inom den junioråldern finns inte med i truppen. Supertalangen Connor Bedard stod för hela 23 poäng när guldet bärgades förra säsongen men har sedan dess blivit vald först i draften och numera är forwarden en av de ledande spelarna i Chicago. Det gör att andra spelare får försöka axla rollen som nyckelspelare i laget och många sätter hoppet till en ny, väldigt lovande spelare.

Trots att det bara blev brons vid U18-VM senast var Macklin Celebrini en av turneringens främsta spelare och nu spår många att 17-åringen kommer bli vald först av alla i nästa års draft. Förväntningarna är därför höga på supertalangen inför JVM men han har anlänt till Sverige med ett gott självförtroende efter att ha gjort succé i collegeligan under hösten och nu hoppas Kanada att han kan vara den nye guldgossen.

 

Tre andra intressanta namn i den Kanadensiska JVM-truppen

  1. Matthew Savoie (forward)
    Skicklig center som har hög potential och som blev vald bland de tio första i draften redan förra året. Har spenderat större delen av hösten i WHL men det har även blivit några fina matcher i farmarligan, samt en NHL-debut i Buffalo. Är utan tvekan en av Kanadas nyckelspelare, åtminstone på förhand.
  2. Nate Danielson (forward)
    Ytterligare en lovande spelare som också trivs som center. Har gjort succé i WHL de senaste åren och närmar sig med stormsteg en debut i NHL. Valdes som nia i sommarens draft och Detroit har höga förhoppningar på att kanadensaren ska bli en kommande storspelare.
  3. Tristan Luneau (back)
    Jämfört med förra vintern går Kanada in i JVM med en backsida som inte är så stark rent namnmässigt, men i Luneau har man en väldigt lovande spelare. 19-åringen har öst in poäng i juniorligorna de senaste åren och under inledningen av säsongen har han gjort några imponerande första matcher i NHL. Kan bli en sevärd spelare under JVM.

 

HÄR ÄR KANADAS JVM-TRUPP

Målvakter

Scott Ratzlaff – Seattle Thunderbirds
Mathis Rousseau – Halifax Mooseheads
Samuel St-Hilarie – Seattle Thunderbirds

Backar

Noah Warren – Victoriaville Tigres
Tristan Luneau – Anaheim
Jake Furlong – Halifax Mooseheads
Maveric Lamoureau – Drummondville Voltigeurs
Tanner Molendyk – Saskatoon Blades
Oliver Bonk – London Knights
Denton Mateychuk – Moose Jaw Warriors

Forwards

Conor Geekie – Wenatchee Wild
Macklin Celebrini – Boston University
Carson Rehkopf – Kitchener Rangers
Nate Danielson – Brandon Wheat Kings
Matthew Savoie – Wenatchee Wild
Brayden Yager – Moose Jaw Warriors
Owen Beck – Peterborough Petes
Easton Cowan – London Knights
Frasen Minten – Kamloops Blazers
Jordan Dumais – Halifax Mooseheads
Owen Allard – Soo Greyhounds
Matthew Wood – University of Conneticut

SÅ SER KANADAS UPPLADDNING UT INFÖR JVM

19:e december
Kanada – Danmark U25
22:e december
Kanada – Schweiz
23:e december
Kanada – USA

MER OM JUNIOR-VM: Här är Juniorkronornas VM-trupp

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här