Det mesta fortsätter att gå Småkronornas väg i U18-VM.

Med två segrar på lika många matcher gick Sverige in i söndagens möte mot Tjeckien med ett väldigt gott självförtroende och sextio minuter senare var det ännu bättre. Då hade laget inkasserat sin tredje raka seger efter att Otto Stenberg spikat slutresultatet till 2-0 i tom bur, men det satt hårt inne. Efter två spelade perioder stod det fortfarande 0-0 på resultattavlan och även om man hade ett stort spelövertag hade de svenska spelarna svårt att ta vara på sina chanser.

– Som ett lag försöker vi ha mycket trafik men uppenbarligen hade de en fantastisk målvakt idag. Men även när vi hade trafik och vi gjorde vad vi ville studsade pucken inte riktigt in. Det är bara en del av spelet, sa Tom Willander till IIHF.com efter slutsignalen.

Publik: 1558 (Raiffeisen Arena)

Segern gör att Småkronorna redan säkrat gruppsegern, detta eftersom tvåan Kanada inte kan få mer än nio poäng och därmed sluta just tvåa. Slutar två lag på samma poäng är det inbördes möten som gäller och det blev som bekant svensk seger när lagen möttes i premiären. Kanada spelade också under söndagen och vann sitt möte mot Slovakien men det blev oväntat spännande. Efter ungefär halva matchen ledde lönnlöven med 3-0 men sedan kom två slovakiska reduceringar innan Macklin Celebrini kunde sätta viktiga 4-2. I slutminuterna fick Slovakien in ytterligare en reducering men Kanada kunde hålla undan och vinna med uddamålet.

Nästa match för svensk del spelas imorgon och då står Tyskland för motståndet.