Småkronorna har hamnat i ett ovisst läge inför fortsättningen av turneringen.

Det blev stundtals kämpigt i nattens möte mot Lettland, trots ett tidigt ledningsmål av William Strömgren kunde början av tredje perioden när samme spelare satte 0-3. Efter det orkade inte Lettland stå emot, några minuter senare gjorde Simon Robertsson två mål och tillslut blev det seger med hela 0-7.

Trots siffrorna kämpade Lettland på bra och en stor anledning till att det blev en så pass stor seger kan tillskrivas den svenska målvakten Hugo Hävelid, som räddade samtliga 30 skott.
– Jag tycker att vi började komma ihop mer som grupp efter förlusten mot Kanada, nu är vi en bättre grupp och ser fram emot kvartsfinalerna, sa målvakten till IIHF.com efter slutsignalen.

Segern gör att Sverige blir tvåa i sin grupp vilket i sin tur betyder att trean i den andra gruppen står för motståndet i kvartsfinal. I nuläget är det fortfarande oklart vilket lag som placeras som trea i den gruppen men en hel del tyder på att det skulle kunna bli USA. Något som skulle vara en stor utmaning för det svenska laget. Just USA är motståndare i småkronornas avslutande gruppspelsmatch och den spelas natten till tisdag.

MATCHFAKTA
Lettland – Sverige: 1-7 (0-1,0-1,0-5)
0-1, William Strömgren
0-2, Albert Sjöberg (Eljas, Östlund)
0-3, William Strömgren (Moberg, Hävelid)
0-4, Simon Robertsson (Lysell)
0-5, Simon Robertsson (Dowell Nilsson, Lysell)
0-6, Isak Rosén (Forsmark)
0-7, Ludvig Persson
Skott: 30-35
Utvisningsminuter: 33-12

Under natten fick vi även se Kanada besegra Belarus utan några större problem, dessutom stod Ryssland för en riktig kross (11-1) mot Tjeckien. Nattens höjdare var dock mötet mellan USA och Finland där det krävdes förlängning för att få fram en vinnare, väl där kunde Sasha Pastujov säkra nya viktiga poäng för nordamerikanerna.