Inför Schweiz-Tyskland i Hockey-VM

Många utomlands verkar ha svårt att skilja på Sverige och Schweiz men i VM är det inga problem – Schweiz spelar i kvartsfinal och Sverige har tagit semester. Alplandet imponerade under stora delar av gruppspelet och hade egentligen inga större problem att ta sig vidare till slutspelet.

Inför mästerskapet snackades flera NHL-spelare upp lite extra men det är faktisk Grégory Hofmann som imponerat mest, forwarden har bland annat gjort sex mål vilket räcker till en andraplats i skytteligan. Även Nico Hischier (New Jersey) har varit bra men känslan är att forwarden kan höja sig ett litet snäpp till. Det är även på sin plats att lyfta fram veteranen Andres Ambühl som gjort fem assist och som visat att han fortfarande kan spela på en hög nivå. Det är faktiskt lite synd att 37-åringen aldrig fått chansen att testa vingarna i NHL.

I det tyska laget finns det flera som fått just en sådan chans men den det snackats mest om har inte debuterat i den ligan – än. De flesta är dock överens om att den unge backen Moritz Seider kommer få chansen i Detroit till hösten och lägger man in insatserna i VM, med säsongen i Rögle, så är det inget snack. Där har Tyskland en framtida storspelare.

I Tyskland hittar vi även en av turneringens främsta målvakter, Mathias Neiderberger har lyckats med det mesta och såhär i efterhand kanske det inte var så dumt att nobba NHL-stjärnan Thomas Greiss.

TV-kanal & tid

Matchen startar 15:15 och sänds på SVT play.

Odds inför matchen

På pappret känns Schweiz som knapp favorit i det här kvartsfinalmötet och de flesta oddssättarna verkar hålla med om det. Som ett exempel erbjuder Snabbare.com 1.60 vid en rödvit seger medan vinst för Tyskland skulle ge 4.45 gånger pengarna. Det är dock noterbart att Tyskland besegrade Kanada och höll relativt jämna steg med både USA och Finland i gruppspelet.

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.