Sverige fick en bra avslutning på årets sista turnering.

Efter att ha inlett med dubbla förluster hade Tre Kronor under förmiddagen chansen att undvika sistaplatsen i Channel One Cup men då krävdes seger mot Tjeckien. Det svenska laget fick också en bra start på matchen, efter knappt sex minuters spel kunde Gustav Rydahl sätta ledningspucken vilket var hans andra mål i turneringen och ställningen stod sig perioden ut.

Spänning – och vändning

I andra perioden höjde sig Tjeckien ett par snäpp och under några lyckade minuter kunde man först kvittera och sedan även ta ledningen när Milan Gulas satte ett mål och sedan hittade fram till Jan Kovar. Plötsligt såg läget dystert ut för ett Tre Kronor som riskerade att bli sist i turneringen.

För att undvika sistaplatsen krävdes en stark avslutning på matchen och det var precis vad Sverige stod för, fyra minuter in i tredje perioden kunde Lukas Bengtsson kvittera i powerplay och ungefär tio minuter senare satte backkollegan Tim Heed 3-2 – även det numerärt överläge. Målet blev matchavgörande och gör att Tre Kronor slutar fyra i Channel One Cup, på samma poäng som trean Kanada.

Utvisningsminuter: 10-6

Under dagen lyckades Finland besegra Ryssland på straffar men trots det så är det värdnationen som tar hand om förstaplatsen i turneringen, till viss del eftersom man spelat en match mer än de övriga lagen. För Tjeckien slutade året med tre raka förluster som gör att man har en hel del att fundera på inför de kommande månaderna där OS är den stora höjdpunkten.

Vad tycker du om Tre Kronors insats i Channel One Cup?