Idag väntar flera intressanta matcher i ishockey-VM, bland annat mötet där Danmark tar sig an Kazakstan. Vi guidar dig till hur du enklast kan streama matchen och presenterar även oddsen inför matchen.

 1. Unibet Livestream

  Såhär streamar du VM 2024

  1. Klicka på knappen ovan och skapa ett konto på 1 min hos Unibet.

  2. Sätt in 100 kr med t.ex. Swish eller Trustly.

  3. Klart! Nu kan du börja streama alla VM-matcher. Pengarna du har satt in kan du spela för på valfri match!

  Alla regler och villkor

Streama Danmark-Kazakstan gratis

Dagens match sänds på TV-kanalen Viasat Sport Extra, vilket gör att relativt få svenskar har tillgång till matchen. Är det så att du inte har tillgång till kanalen så finns också möjligheten att streama matchen på Viaplay, i antingen appen eller webben på såväl mobil som surfplatta.

Under Ishockey-VM är det TV6 och TV10 som sänder merparten av matcherna, men det finns även möjlighet att streama matcherna genom antingen Viaplay eller ett spelbolag, där det sistnämnda alternativet är det klart billigaste.

Odds inför matchen

Rent traditionellt är Danmark en doldis i VM-sammanhang men i dagens möte får man ses som en klar favorit. Kazakstan brukar ha svårt att hävda sig i A-VM och därför sätter många spelbolag laget som en klar underdog i dagens premiär. Allt annat än en dansk seger skulle ses som en stor överraskning.

Oddsen just nu

Betsson
1.77
Danmark
4.55
Oavgjort
3.85
Kazakstan
Till Betsson

Odds kan ändras. Oddsen senast uppdaterade kl 22.32 den 13/5.

TV-kanal och tid

Matchen sänds på Viasat Sport Extra och startar kl 11:20 svensk tid.

Matchen är den första för totalt sex som spelas under dagen, när pucken släpps avgörs även mötet mellan Sverige och Österrike.

Aktuellt inför Danmark-Kazakstan

Danmark har åkt till VM med en trupp fylld av bekanta ansikten för den svenska hockeypubliken, vi hittar flertalet SHL-spelare och även några som spelar i andra svenska divisioner. Bland annat målvakten Fredrik Dichow som gjort succé i Hockeyallsvenskan med Kristianstad vilket resulterade i att han nyligen värvades av Frölunda. I truppen finns även värdefull rutin i Peter Regin och Frans Nielsen som gjort sammanlagt drygt tusen matcher i NHL. Numera är det dock europeiska ligor som gäller, lagets enda stjärna från världens bästa liga är istället Nikolaj Ehlers som stod för fina 28 mål i grundserien med sitt Winnipeg den gångna säsongen.

Kazakstans trupp är betydligt mer anonym, de flesta spelarna håller till i KHL och bland backarna finner vi Viktor Svedberg som valt att representera landet han flyttade till för några år sedan. 30-åringen spelade faktiskt tio landskamper med Tre Kronor så sent som säsongen 18/19 men efter det att spela VM med Kazakstan och nu gör backen sitt andra mästerskap.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.