Mängder av potentiella landslagsspelare har bytt klubb de senaste dagar. 

Efter den traditionsenliga draften har klubbarna i NHL skiftat fokus från talanger till lite mer etablerade spelare. Truppen ska byggas till den kommande säsongen och just nu är vi inne i den intensiva period då spelare byter klubbar till både höger och vänster. Det cirkulerar en hel del rykten kring svenska stjärnor som Erik Karlsson och William Nylander men det finns redan ett flertal blågula spelare som kritat på för en ny klubb.

5 svenskar som bytt klubb i NHL den senaste tiden

Andreas Johnson 

Det kommer inte som någon skräll att Johnson varit på jakt efter en ny klubb, inte minst eftersom den gångna säsongen var en ganska strulig historia. Den landslagsmeriterade forwarden inledde hösten i New Jersey men fick mestadels spela i farmarlaget innan flytten till San Jose, väl där fick han en aning mer speltid innan säsongen tog slut redan i och med den sista gruppspelsmatchen men överlag hade 28-åringen svårt att imponera i sin nya klubb. Därför var en flytt väntad och under lördagen presenterades Johnson som Pittsburghs senaste förstärkning inför den kommande säsongen. Han kritar därmed på ett kontrakt för sin fjärde NHL-klubb.

Rasmus Asplund 

Precis som Johnson kommer Asplund från en säsong där det gick motigt och därför kan en ny utmaning och ett miljöombyte vara på sin plats. 25-åringen från Filipstad har tidigare gjort bra ifrån sig i Buffalo och var en av Tre Kronors främsta spelare under VM förra året, men i vintras gick det tyngre och säsongen avslutades med nitton poänglösa matcher i Nashville. Trots det har Asplund lyckats imponera på andra klubbar och i dagarna har han skrivit på ett kontrakt med Florida, som nådde hela vägen till final den gångna säsongen.

Erik Källgren

Toronto är känt som något av ett svensklag efter att spelare som William Nylander och Calle Järnkrok gjort fina insatser de senaste åren, detta samtidigt som Källgren fått betydligt mindre uppmärksamhet. 26-åringen gjorde totalt femton matcher under debutsäsongen 21/22 och i vintras blev det ytterligare tio men nu väntar nya utmaningar. För ett par dagar sedan stod det nämligen klart att målvakten byter Kanada mot USA för spel i New Jerseys organisation vilket gör att han blir lagkamrat med bland annat Jesper Bratt.

Lias Andersson 

Vi har tidigare rapporterat att Andersson var påväg mot nya äventyr efter att hans tid i Los Angeles närmade sig ett slut och nu står det klart var flyttlasset går. 24-åringen lämnar den amerikanska västkusten för spel i den kanadensiska storklubben Montréal men en hel del talar för att det inledningsvis blir spel i farmarlaget Laval Rocket, detta efter att Andersson bara spelat en match i NHL den gångna säsongen.

Gustav Nyquist

Det har varit en hel del spekulationer kring Nyquist den senaste tiden och nu är det helt bestämt vad som väntar härnäst. 33-åringen som blev världsmästare 2018 avslutade säsongen med att imponera i Minnesota men nu väntar en flytt till countrystaden Nashville, vilket gör att Nyquist är klar för sin tredje klubb på ett år. Sedan debuten i Detroit 2011 har han även hunnit representera San Jose, Columbus och nu senast alltså Minnesota, där det blev tio poäng på nio matcher.

Fem andra svenskar som också flyttar

Carl Klingberg, Minnesota -> Toronto
Erik Gustafsson, Toronto -> New York Rangers
Oliver Ekman-Larsson, Vancouver -> Florida
Robert Hägg, Detroit -> Anaheim
Kevin Stenlund, Winnipeg -> Florida

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här