Trenden med spelare som lämnar den ryska proffsligan fortsätter. 

De senaste dagarna har vi rapporterat att flertalet stjärnor valt att lämna sina respektive KHL-klubbar och det är något som ser ut att fortsätta. Så sent som igår berättade David Rundblad för flera olika medier att han lämnat Sotji och att han inte har några planer på att återvända till Ryssland.

– Redan innan den här säsongen var jag hyfsat säker på att det var min sista där. Men med allt som pågår just nu och att man inte vet hur det kommer att bli så är det ett väldigt enkelt beslut, säger Rundblad till Norran.

Hittills har det mestadels varit spelare från andra länder som lämnat KHL men nu verkar även fler svenskar följa Rundblads exempel, idag har både Joakim Nordström och Lucas Wallmark lämnat storklubben CSKA Moskva vilket gör att laget från huvudstaden tappar två tunga pjäser inför den avslutande delen av säsongen. Svenskduon har noterats för 33 poäng den här säsongen och fanns med i Tre Kronors trupp när det blev en fjärdeplats i OS. Än finns det inga uppgifter om Adam Reideborn och Klas Dahlbeck också kommer välja att lämna klubben, även om en hel del talar för det.

Guldhjälten tackar för sig

Sett till antalet spelare som lämnat KHL är det fortsatt Finland som toppar statistiken, vilket till stor del beror på att Jokerit hoppat ur ligan, men det finns även spelare som lämnat ryska spelare. Tidigare har vi rapporterat att Markus Granlund lämnat Salavat Yualev Ufa och forwarden är långt ifrån ensam om att bryta sitt miljonkontrakt.

Idag har flera spelare lämnat Sibir Novosibirsk och en av dessa är målvakten Harri Säteri, som hade stor del i att Finland lyckades spela hem ett historiskt OS-guld för ett par veckor sedan. 32-åringen hade en nyckelroll under turneringen och har även varit väldigt bra i Novosibirsk den här säsongen, han slutade bland annat delad femma i grundseriens målvaktsliga. Nu talar en hel del för att säsongen avslutas i Tappara, klubben som Säteri representerat både som senior och junior.

FAKTA: Svenska spelare som lämnat KHL
David Rundblad, Sotji
Lucas Wallmark, CSKA Moskva
Joakim Nordström, CSKA Moskva

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här