Tre Kronor fortsätter att förstärka truppen till VM. 

Idag spelar Tre Kronor sin andra match i Betano Hockey Games då Tjeckien står för motståndet men i horisonten hägrar säsongens höjdpunkt – VM – och samtidigt som man gör sina förberedelser inför dagens match pågår arbetet med att bygga en slagkraftig trupp till mästerskapet. För några dagar sedan presenterades Victor Hedman som klar för VM och nu står det klart att ytterligare en stjärna från NHL ansluter till truppen, den här gången är det Adrian Kempe som gett tummen upp för att avsluta säsongen med ett par veckor i Tjeckien.

– Det blev ett tråkigt slut på säsongen när vi häromdagen åkte ut ur slutspelet mot Edmonton Oilers. Jag vill fortsätta att spela, jag känner mig inte färdig med säsongen. Det vore kul att få chansen att vinna någonting. Jag känner mig frisk och fräsch, så det ska bli kul att förlänga säsongen och spela för Sverige under VM i Tjeckien om en vecka, säger forwarden till Expressen.

Kempe till VM – nästa stjärna på gång?

Att Kempe ansluter till VM-truppen gör att Tre Kronor får in en av sina främsta målskyttar från NHL. Den här säsongen blev det 28 mål i grundserien följt av fyra på fem slutspelsmatcher men förra vintern blev det totalt 46 mål och säsongen 21/22 noterades Kramforssonen för 37 mål vilket gör honom till en av Sveriges mest pålitliga målgörare i världens bästa ishockeyliga.

27-åringen behövde ett par säsonger i farmarligan innan han på allvar kunde etablera sig i NHL men sedan 2017 har svensken varit ordinarie i Los Angeles och den här säsongen vann han för första gången den interna poängligan då det blev 75 poäng på 77 grundseriematcher. Årets VM blir Kempes fjärde i ordningen och siktet är inställt på att ta sitt andra guld, våren 2018 stod han nämligen för åtta poäng på tio matcher då Tre Kronor gick hela vägen.

I Los Angeles organisation spelar ytterligare fem svenskar men där finns det ännu inga fler besked kring om någon ansluter till VM. Noterbart är att forwarden Viktor Arvidsson har missat många matcher men spelat bra på slutet då det bland annat blev tre poäng på fem matcher under slutspelet, och förra säsongen stod 31-åringen för 66 poäng så det är i sina bästa stunder en producerande spelare. Precis som Kempe fanns Arvidsson med i laget som spelade hem ett VM-guld 2018. Dessutom har backen Andreas Englund spelat till sig en ordinarie plats i laget och skulle kunna vara intresserad av att göra sitt första mästerskap sedan han var kapten i Junior-VM för åtta år sedan.

MER INFÖR VM: Tjeckien lockar stjärnorna till VM

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här