Tre Kronor fortsätter att förstärka sin VM-trupp. 

De senaste veckorna har Tre Kronor börjat lägga de första byggstenarna inför säsongens höjdpunkt – VM i Tjeckien – och man har bland annat fått klartecken från stjärnor som Rasmus Dahlin och Erik Karlsson. Nu står det även klart att den svenska truppen förstärks ytterligare i form av stjärnbacken Victor Hedman som tackat ja till VM-spel.

– Senast jag spelade VM vann vi guld och jag hoppas såklart fortsätta på samma sätt nu. Jag vet att konkurrensen är hård, men jag åker inte till Tjeckien för att komma tvåa. Det var ingen tvekan, jag känner mig pigg och fräsch och har befunnit mig på en hög nivå hela säsongen och känner att jag vill fortsätta spela. Det ska bli roligt att få lära känna Sam Hallam lite bättre, inte minst inför Four Nations nästa säsong och OS lite längre fram, säger Hedman till Aftonbladet.

Stjärnbacken klar för VM

Med Hedman blir Tre Kronors imponerande backuppsättning ännu starkare, 33-åringen från Örnsköldsvik har under de tio senaste åren etablerat sig som en av världens främsta på positionen och 2018 blev han utsedd till NHL:s främsta back. På meritlistan finns även två Stanley cuptitlar med Tampa Bay och våren 2020 fick stjärnbacken ta emot priset som slutspelets mest värdefulla spelare.

Hedman fick sitt genombrott hemma i Modo innan han draftades av Tampa Bay som nummer två sommaren 2009 och sedan debuten i NHL några månader senare har svensken varit klubben trogen. 2018 tog han över rollen som assisterande lagkapten och han rankas redan som klubbens främsta back genom tiderna. Förra säsongen stod Hedman för 52 poäng på 81 matcher men i vinter har svensken kommit tillbaka i gammal god form och noterades för fina 76 poäng i grundserien, följt av sju poäng på fem slutspelsmatcher.

Årets VM blir Hedmans fjärde men det första sedan 2017 då han stod för fyra poäng när Tre Kronor lyckades vinna guld efter att ha besegrat Kanada i finalen. Tidigare samma säsong var backen med i laget som deltog i World Cup men 33-åringen väntar fortfarande på att få göra sin OS-debut vilket ser ut att kunna ske 2026. Men först väntar VM där siktet är inställt på ett andra guld.

MER OM VM: Tjeckien lockar NHL-stjärnorna till VM på hemmaplan

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här