Ett av juniorlandslagen ska snart ge sig ut på säsongens första äventyr. 

Sedan några veckor tillbaka är säsongen igång och snart går vi in i den delen av hösten där de olika landslagen börjar samlas för att spela matcher. I början av november är det dags för Team 17 att delta i World Under 17 Hockey Challenge i Kanada och nu har förbundskaptenen Thomas Paananen annonserat vilka spelare som ska åka med till andra sidan Atlanten.

– Vi ska vara tillsammans i två veckor och spela matcher på liten rink, vilket är helt nytt för de flesta i laget. Stommen från förra lägret är kvar, men vi har också tagit ut några nya som får chansen att spela sig in i laget. Många spelare har tagit stora steg sedan förra samlingen och har genom bra prestationer spelat till sig stora roller i sina klubblag. Truppen består av både offensiv spets, och av defensivt starka kort vilket behövs om du ska konkurrera internationellt, säger Paananen till förbundets hemsida.

Tre intressanta spelare i truppen

Filip Ekberg
Är, precis som alla i truppen, väldigt lovande men det känns som att Ekberg har en extra hög potential. Är bara sexton år gammal men gjorde ett hattrick i sin allsvenska debut förra säsongen och har inlett hösten lovande i Almtunas olika juniorlag, men det har även blivit speltid i tre matcher med A-laget. Har imponerat i Team 17 under sommaren och kan mycket väl få en nyckelroll under matcherna i Kanada.

Jakob Ihs Wozniak 
Stor talang som faktiskt är född i Australien men som fått sin hockeyskolning här i Sverige, främst i Luleås organisation. Kommer från en säsong där han var fullständigt briljant när Norrbotten vann TV-pucken och under hösten har 16-åringen öst in poäng i Luleås J20-lag. Är utan tvekan en av landets mest lovande 07:or.

Sascha Boumedienne 
Lovande back som inte fått så mycket uppmärksamhet här i Sverige och det kan till viss del bero på att han spenderat mycket tid i Nordamerika. 16-åringen har spelat flera säsonger i olika juniorligor och numera håller han till i USHL där säsongen inletts väldigt lovande. Har bland annat gjort fler poäng under de inledande omgångarna än lagkamrater som är flera år äldre och som redan blivit NHL-draftade. Det säger en del om svenskens potential.

Här är Team 17:s trupp till World Under 17 Hockey Challenge

Målvakter
William Forsberg (Brynäs)
Isak Sörqvist (Luleå)

Backar
Hugo Hallin (Modo)
Oliwer Sjöström (Luleå)
Karl Annborn (HV71)
Sascha Boumedienne (Youngstown Phantoms)
Aron Dahlqvist (Brynäs)
William Håkansson (Luleå)
Joe Wahlund (Färjestad)

Forwards
Filip Ekberg (Almtuna)
Ivan Stenberg (Frölunda)
Jakob Ihs Wozniak (Luleå)
Anton Frondell (Djurgården)
Torkel Jennersjö (Leksand)
Eddie Genborg (Linköping)
Gustav Hillström (Brynäs)
Milton Gästrin (Modo)
Noel Skarby (HV71)
Melvin Novotny (Leksand)
Eric Nilsson (Örebro)
William Morin (Luleå)
Viktor Klingsell (Skellefteå)

 

TEAM 17:s SPELSCHEMA

3:e november
Sverige – USA (00:00)
4:e november 
Sverige – Finland (00:00)
5:e november
Kanada vit – Sverige (00:00)
6:e november 
Kanada röd – Sverige (00:00)
7:e november
Sverige – Tjeckien (20:00)
9:e november
Placeringsmatcher
10:e november
Semifinaler
11:e november
Bronsmatch och final

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här