Landets mest lovande damspelare får chansen att visa upp sig inför säsongen. 

Efter ett starkt U18-VM på hemmaplan där Småkronorna överraskade genom att ta sig hela vägen till final är det dags för en ny säsong att inledas och första anhalt blir ett läger i Stockholms utkanter. Samlingen ingår i en del av det som går under namnet “olympisk offensiv”, där landets mest lovande spelare får chansen att spendera mer tid tillsammans samtidigt som man även får visa upp sig för A-landslaget som också är på plats.

– Det känns oerhört bra att Olympisk Offensiv-satsningen fortsätter och dessutom vrids upp ytterligare ett snäpp. Samlingar med individuellt fokus på is, fys, kost, återhämtning och tufft matchande innebär stor hjälp i utvecklingen för dessa lovande spelare, säger Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg till förbundets hemsida.

Supertalangerna på plats

Med de olympiska spelen i Milano mindre än tre år fram i tiden finns en stor chans att flertalet av spelarna på lägret kommer vara med i Damkronornas trupp och några av dem har redan debuterat i A-landslaget. Bland dessa hittar vi supertalangerna Mira Jungåker och Hilda Svensson som var med i VM förra säsongen och som rankas väldigt högt i sin ålderskull – även internationellt sett. Jungåker har redan hunnit spela två VM på seniorsidan och Svensson stor för en stor succé genom att bland annat göra fem mål under vårens mästerskap samtidigt som hon även briljerade under U18-VM där det blev silver.

Tre andra intressanta spelare i olympisk offensiv

  1. Emilia Bergeby Hallbeck. Lovande forward som gjorde stor succé i Division 1 förra säsongen och som nu mycket väl kan komma att sätta färg på nykomlingen Frölunda. Har en hög potential och en debut i Damkronorna kännas inte allt för avlägsen.
  2. Maja Helge. Högintressant målvakt som spenderade förra säsongen i Växjös U16-lag på pojksidan, vilket säger en hel del om hennes potential. Har inte spelat något i Småkronorna tidigare men går nu mot sin SDHL-debut i Frölunda dit hon nyligen flyttat.
  3. Mira Hallin. Offensivt skicklig forward som var med när det blev silver i U18-VM och som rent åldersmässigt kan vara med i mästerskapet även den kommande säsongen. Tar steg i rätt riktning uppe i Modo och kan mycket väl få sitt riktiga genombrott i vinter.

HÄR ÄR OLYMPISK OFFENSIVS TRUPP PÅ LÄGRET

Målvakter

Ida Boman (Djurgården)
Maja Helge (Frölunda)
Lisa Jönsson (Modo)
Ebba Svensson Träff (Linköping)

Backar

Solveig Gisler (Linköping)
Emma Goding (Modo)
Mira Jungåker (HV71)
Ida Karlsson (Leksand)
Astrid Lindeberg (Luleå)
Linnea Natt och Dag (Djurgården)
Alva Solberg (Linköping)
Maja Ålenius (Brynäs)

Forwards

Emilia Bergeby Hallbeck (Frölunda)
Lova Blom (Linköping)
Edit Danielsson (Frölunda)
Moa Gustafsson (Linköping)
Nicole Hall (Djurgården)
Mira Hallin (Modo)
Ebba Hedqvist (Modo)
Isabelle Leijonhielm (AIK)
Felicia Levin (AIK)
Emma Rehn (Linköping)
Wilma Sundin (Modo)
Hilda Svensson (HV71)

 

Så spelas matcherna under lägret

26:e juli
Olympisk offensiv – Mercyhurst Lakers (18:00)
29:e juli
Olympisk offensiv – Mercyhurst Lakers (18:00)

Matcherna spelas i Visätra Sportcentrum. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här