Småkronorna inleder säsongen med en klassisk turnering. 

Väntan har varit lång och rent traditionellt brukar man säga att säsongen inleds i augusti månad, men redan idag är det dags för Småkronorna att göra sitt riktiga avstamp på den nya säsongen. Tidigare under sommaren har en stor trupp på närmare femtio spelare visat upp sig och nu har förbundskaptenen Johan Rosén valt ut 22 man som följer med till Tjeckien och Slovakien där Hlinka Gretzky Cup går av stapeln.

Noterbart är att den första matchen är mot Tyskland och spelas redan idag och efter väntar möten mot USA och Tjeckien. Det blir tre matcher på lika många dagar i gruppspelet där några av landets mest lovande spelare får chansen att bekänna färg mot internationellt motstånd.

Tre spännande namn i Småkronornas trupp

  1. Herman Liv. Småkronorna åker till turneringen med två väldigt intressanta namn på målvaktssidan och i Herman Liv har man en stor talang som imponerade i Örebros J18-lag den gångna säsongen. Har potential att bli riktigt bra och går mot en säsong där han bör kunna få en hel del speltid i J20-laget.
  2. Filip Holst Persson. Offensiv talang med stor potential som kommer från en säsong där han bland annat stod för 26 mål i Luleås J18-lag. Fick även chansen i J20-laget och det mesta talar för att säsongen kommer spenderas där.
  3. Victor Eklund. Pappa Fimpen blev publikfavorit i Djurgården, storebror Lill-Fimpen håller på att etablera sig i NHL och snart kan det vara dags för Mini-Fimpen att presentera sig. 16-åringen från Haninge stod för 49 poäng i Djurgårdens J18-lag förra säsongen och är en spelare som klubben verkar tro väldigt mycket på. Har ett fint spelsinne och stor potential.

 

Här är Småkronornas trupp till Hlinka Gretzky Cup

Målvakter

1 Herman Liv, Örebro HK
30 Love Härenstam, Luleå HF

Backar

2 Melker Morin, Rögle BK
3 Anton Olsson, Mora IK
4 Leo Sahlin Wallenius, Växjö Lakers
5 Laban Persson, Rögle BK
7 Max Vilén, Malmö Redhawks
8 Gabriel Eliasson, HV71
20 Alfons Freij, Växjö Lakers

Forwards

11 Lucas Pettersson, MoDo
12 Melvin Fernström, Örebro HK
14 Måns Toresson, Frölunda HC
16 Hugo Zetterlund, Skellefteå AIK
17 Viggo Nordlund, Skellefteå AIK
18 Victor Eklund, Djurgårdens IF
22 Karl Sterner, Frölunda HC
23 Viktor Olofsson, HV71
24 Linus Eriksson, Djurgårdens IF
25 Marwin Jarbsjö, Rögle BK
26 Alexander Zetterberg, Örebro HK
27 Wilson Björck, Djurgårdens IF
28 Filip Holst-Persson, Luleå HF

 

Småkronornas spelschema

Måndag 31:e juli
Tyskland (15:30)
Tisdag 1:e augusti
USA (15:30)
Onsdag 2:e augusti
Tjeckien (19:00)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här