Sverige var på jakt efter medalj i lördagskvällens bronsmatch mot Tjeckien.

Besvikelsen var stor efter att ha förlorat semifinalen mot Kanada men Sverige inledde bronsmatchen mot Tjeckien på ett lovande sätt, man skapade flera bra lägen och hade ett par träffar i ramen med lite drygt fem minuter kvar av första perioden kunde Fabian Lysell sätta ledningspucken efter en riktigt fin prestation där han rundade målet för att sedan placera in pucken. Göteborgarens fullträff blev periodens enda och överlag hade Sverige det mesta av spelet vilket lovade gott inför fortsättningen av matchen.

Blek insats – men ny ledning

Efter en lovande start på matchen klev Juniorkronorna in i andra perioden som ett helt annat lag – tyvärr i negativ bemärkelse. De svenska spelarna satte sig i ett flertal tillfällen i farliga situationer men som tur var stod Jesper Wallstedt redo att ta hand om de tjeckiska avsluten. Lite drygt halvvägs in i perioden fick Sverige sin första utvisning och väl där kunde Tjeckien kvittera genom Michal Gut som styrde in pucken med sitt ena ben.

Efter målet skulle dock Sverige höja sig och avsluta perioden på ett bra sätt, där Isak Roséns 2-1 blev kronan på verket. Forwarden tog han om pucken efter en lyckad tekning och kunde placera in kvällens andra ledningsmål på ett väldigt fint sätt, vilket på nytt satte Sverige i en fin sits.

Doldisen matchhjälte

Tredje perioden handlade till stor del om Tjeckiens jakt på en kvittering, laget skapade en hel del bra lägen som satte Wallstedt på prov men den svenska målvakten stod för flertalet fina räddningar. Det svenska laget siktade in sig på att försvara sin ledning vilket man gjorde på ett bra sätt och med knappt fyra minuter kvar att spela kunde Linus Sjödin sätta 3-1 vilket blev spiken i kistan. Den hårt arbetande forwarden gjorde sitt första mål i turneringen och fick avsluta turneringen på bästa sätt – som matchvinnare och viktig del i ett lag som tar brons.

Publik: 3252

I finalen möts Kanada och Finland och den matchen startar klockan 02 och kan ses på Viaplay.