Sverige fortsätter att imponera i Junior-VM. 

Efter två relativt komfortabla segrar ställdes Sverige på prov i kvällens möte med de regerande mästarna Kanada och det syntes tidigt att det här skulle bli en betydligt större utmaning jämfört med matcherna mot Lettland och Tyskland. De kanadensiska spelarna inledde matchen på ett intensivt sätt och spelade en ganska fysisk hockey, men man skapade även några bra målchanser där Carson Rehkopf var närmast att överlista Hugo Hävelid som stod för en stabil insats i första perioden.

Under andra halva av perioden började Juniorkronorna få till ett mer ordnat spel och det berodde till stor del på att man fick chansen att spela med en man mer på isen under totalt fyra minuter, väl i spelformen powerplay var Liam Öhgren nära att sätta ledningspucken men den gången hade han inte marginalerna på sin sida. Rent spelmässigt var Kanada snäppet bättre av de båda lagen under den första perioden som slutade mållös.

Lindsteins succé fortsätter

I andra perioden fick Sverige en riktigt drömstart genom Tom Willanders fina ledningsmål, assisterad av Theo Lindstein som fortsätter att producera poäng i turneringen. Målet blev början på en lyckad svensk period där det skapades flera chanser, Jonathan Lekkerimäki var ytterst nära att hitta rätt och kort därefter kunde Noah Östlund peta in en retur just från Lekkerimäki. I samband med målet noterades dessutom Theo Lindstein för sin andra assist i matchen och femte totalt i turneringen, något backen förmodligen inte vågat drömma om bara för några dagar sedan då han med kort varsel kallades in som ersättare till Jakob Norén som skadats i genrepet.

I tredje perioden handlade mycket om Kanadas jakt på en reduceringspuck men man hade svårt att skapa några heta lägen och när man väl kom till avslut var Hugo Hävelid säkerheten själv i det svenska målet. I slutskedet plockade Kanada ut målvakten men drog sedan på sig en utvisning vilket gjorde att man inte riktigt fick chansen att skapa en slutoffensiv och under den avslutande minuten kunde Sverige bevaka sin ledning på ett tryggt sätt.

Sverige vinner därmed matchen och tar sin tredje raka seger, vilket betyder att man vinner Grupp A. Dessutom är man fortsatt ensamma i turneringen om att inte ha släppt in ett mål. Det återstår att se om den sviten håller i sig även efter söndagens match mot rivalen Finland.

MATCHFAKTA
Kanada – Sverige: (0-0,0-2,0-0)
0-1 Tom Willander (Lindstein)
0-2 Noah Östlund (Lekkerimäki, Lindstein)
Skott: 21-24 (6-7,10-10,5-7)
Utvisningsminuter: 8-4
Publik: 11512 (Scandinavium)

 

DAGENS RESULTAT I JUNIOR-VM

Norge – Slovakien: 4-8
Lettland – Finland: 0-4
Tjeckien – USA: 3-4 (straffar)
Kanada – Sverige: 0-2

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här