Många av landets mest lovande spelare får chansen att visa upp sig när U16-landslaget åker till Tjeckien. 

Under början av det nya året väljer många av Sveriges olika landslag att slipa på formen inför större uppgifter, så även U16-landslaget som i början av februari åker ner till Tjeckien för att delta i en turnering där även Finland och värdnationen deltar.

– Det ska bli kul att få mäta sig mot ytterligare en nation, samtidigt som vi får möjlighet att ge åtta nya spelare chansen att möta internationellt motstånd. Gruppen innehåller både skridskoskicklighet och spelförståelse, vilket är viktiga komponenter i vårt sätt att spela, säger Markus Korpinen, förbundskapten för Team 16, i ett uttalande på svenska ishockeyförbundets hemsida.

Succéspelarna får chansen

I truppen som beger sig till Tjeckien finns många av spelarna som presterade bra tidigare under säsongen då TV-pucken ägde rum, vi får bland annat återse Love Härenstam som hade stor del i att Norrbotten lyckades vinna och som hade bäst räddningsprocent av alla målvakter. 16-åringen har spenderat större delen av ungdomsåren i Stockholm men tog steget norrut inför säsongen där det blivit spel i Luleås olika juniorlag.

I truppen finns även lagkamraten Jakob Ihs Wozniak som varit en av U18-lagets främsta spelare den här säsongen och som vann både poäng- och skytteligan i TV-pucken. 15-åringen ses som en av landets mest lovande 07:or och har imponerat när han spelat i Team 16 tidigare under säsongen. Noterbart är att Luleå även representeras i form av den lovande backen Oliwer Sjöström, som också vann TV-pucken och som gjort tagit klivet upp till J20 nationell den här vintern, samt forwarden William Morin som stod för sju mål när Norrbotten vann TV-pucken.

Team 16’s trupp till lägret i Tjeckien

Målvakter

Love Härenstam (Luleå)
William Forsberg (Brynäs)

Backar 

Hugo Hallin (Modo)
Oliwer Sjöström (Luleå)
Karl Annborn (HV71)
Sascha Boumedienne (Ohio AAA Blue Jackets)
Aron Dahlqvist (Brynäs)
Zeb Lindgren (Skellefteå)
Sigge Holmgren (Brynäs)

Forwards

Theo Sonestedt (HV71)
Filip Ekberg (Almtuna)
Liam Andersson (HV71)
Jakob Ihs Wozniak (Luleå)
Anton Frondell (Djurgården)
Noa Bräutigam (Växjö)
Harry Styf (Modo)
Albin Laksonen (Växjö)
Loke Krantz (Enköping)
Milton Gästrin (Modo)
Viktor Klingsell (Skellefteå)
William Morin (Luleå)
Melvin Novotny (Täby)

Sveriges matcher i 3-nationersturneringen

7:e februari
Tjeckien – Sverige (17:00)
8:e februari
Sverige – Finland (17:00)
10:e februari
Sverige – Tjeckien (17:00)
11:e februari
Finland – Sverige (12:00)

MER JUNIORHOCKEY: Svensk förlust i EYOF-premiären

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.