Hockey-VM 2021 är fortfarande ett par månader fram i tiden men kampen om de åtråvärda platserna till Tre Kronors trupp är redan i full gång. Idag tar VMishockey.se’s expert Benjamin Lindkvist tempen på fem målvakter som har chansen att få en biljett till Lettland. 

Viktor Fasth

Rutinerad keeper som tidigare spelat i klubbar som Anaheim och Edmonton men som sedan några år tillbaka håller till i Växjö. Har just rutinen och sitt fina CV (Har bland annat vunnit VM-guld) som ökar hans chanser att bli uttagen, men gör dessutom bra ifrån sig i SHL och har imponerat i landslagströjan tidigare under säsongen.

Samuel Ersson 

En av svensk hockeys mest lovande målvakter som slog igenom i Hockeyallsvenskan men som numera är ordinarie i SHL-laget Brynäs. Har tagit stora kliv framåt det senaste året och var väldigt bra när han fick chansen att spela en match i Karjala Tournament i höstas. Vill förbundskapten Garpenlöv ha med någon som ska vara med för att se och lära så borde 21-åringen ligga bra till.

Arvid Söderblom

Är precis som Ersson en väldigt lovande spelare som gjort bra ifrån sig i SHL den här säsongen. Spelade i Hockeyallsvenskan så sent som förra vintern men har klarat av att ta steget till en högre division på ett imponerande sätt. Ses som en riktig outsider med tanke på bristen av rutin samt det faktum att han inte gjort en enda A-landskamp, men ett starkt slutspel skulle göra att Söderblom kan bli aktuell.

Adam Reideborn 

Osäkerheten kring om klubbarna i KHL vill släppa spelare till mästerskapet (något man borde vilja med tanke på att Ryssland har majoriteten av sina spelare i ligan) gör att vi bara väljer med två alternativ och det ena är Reideborn, som briljerat i AK Bars Kazan den här säsongen. Har tidigare gjort bra ifrån sig i SHL men är numera en av KHL:s främsta målvakter. Skulle mycket väl kunna få en biljett till VM.

Lars Johansson

Är precis som Reideborn en av de bästa burväktarna i KHL och han har dessutom en meritlista som kan tala till hans fördel. Har varit en viktig spelare i CSKA Moskva i flera år och har inlett slutspelet på ett minst sagt övertygande sätt. Har dessutom gjort bra ifrån sig tidigare i landslaget.

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här