En svensk doldis har hittat målformen. 

En säsong där både OS och VM har precis inletts och det gör jakten på formen extra intensiv för många av spelarna som hoppas få åka med till åtminstone ett av mästerskapen. I försnacket har Joel Eriksson Ek nämnts som en möjlig outsider och inatt visade forwarden sin klass. 24-åringen stod för inte mindre än tre mål när hans Minnesota besegrade Winnipeg med 6-5 och svensken fullbordade sitt hattrick med att säkra segern i förlängningen.

– Det kändes bra. Jag försöker alltid hålla mig i närheten av målet. Det passar mig bäst, det är där saker och ting händer för mig. Jag försöker skapa chanser genom att hänga runt där och ta kampen mot deras försvarare, sa forwarden till NHL.com efter slutsignalen.

Tidigare guldhjälte

Den svenska forwarden är något av en doldis om man jämför med stjärnor som Gabriel Landeskog eller Erik Karlsson, men Eriksson Ek gör sin femte säsong som ordinarie i Minnesotas organisation och förra vintern fick han något av ett genombrott då det bland annat blev nitton mål i grundserien.

Trots att få talar om 24-åringen från Karlstad så har han redan hunnit göra mycket för svensk hockey, han har bland annat varit med i fyra olika juniormästerskap och säsongen 16/17 blev det även spel i Hockey-VM. Inför mästerskapet hade svensken fått chansen att debutera i NHL och han rundade sedan av en fin säsong genom att göra tre poäng på tio matcher när Tre Kronor säkrade VM-guldet.

Än verkar det finnas tid att slå sig in i OS-truppen och fortsätter 24-åringens fina form så skulle han kunna bli en möjlig joker i den svenska truppen.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.