Stjärnorna klev fram när det var dags för rond ett i Stanley cup-finalen mellan Tampa Bay och Montréal.

Stjärnorna visade vägen när finalserien inleddes

På förhand räknades Tampa Bay som knapp favorit mot Montréal Canadiens och i lagens första finalmöte visade de blåa hjältarna från Florida varför. En stark avslutning säkrade segern och det var till stor del tack vare flera av lagets största stjärnor, som klev fram när det behövdes som mest.

Inledningsvis stod dock Montréal för en bra insats och när Ben Chariot reducerade till 2-1 i slutet av andra perioden hade kanadensarna hopp om att skapa spänning i matchen. Väl efter kvällens andra periodpaus höjde sig dock hemmalaget ett snäpp och inom loppet av mindre än tio minuter kunde Nikita Kucherov sätta både 3-1 och 4-1 vilket i praktiken säkrade segern.

Med ungefär en minut kvar att spela spikade Steven Stamkos slutresultatet till 5-1 och Tampa får därmed en riktig drömstart i finalserien. Vi kan även notera att lagets svensk, Victor Hedman, fick mest speltid av alla spelare i laget – drygt 23 minuter blev det för stjärnbacken som var nöjd efter slutsignalen.
– Det är otroligt kul att spela final och det känns ju klart annorlunda nu när vi får spela inför publik och är hemma och kan känna den fantastiska stämningen här. Vi fick den start vi ville ha, men det är bara en match. Vi känner att vi kan steppa upp ännu mer och det kommer definitivt Montreal också göra, sa Hedman till Sportbladet efter matchen.