Damkronorna hade pressen på sig inför mötet med Kina. 

Kina har gjort en ordentlig satsning inför OS på hemmaplan och det var något som Damkronorna fick känna på i dagens match. Det svenska laget inledde visserligen på ett lovande sätt men sedan drog man på sig farliga spelomvändningar vilket resulterade i att Kina kunde ta ledningen genom Mulan Kang, då hon på ett fint sätt tog sig in framför det svenska målet varpå hon kunde runda Emma Söderberg och placera in pucken. Där och då var Damkronorna satta under ordentligt med press.

En svensk ljusning – efter klassmålet

Efter en inledande period som hade en hel del att önska stod Damkronorna för en ordentlig höjning i sitt offensiva spel, de lyckades sätta press på det kinesiska försvaret på ett bättre sätt än tidigare under turneringen och det skulle ge resultat. Efter några minuter spel kunde Felizia Wikner-Zienkiewicz kvittera genom att delikat placera pucken i ena krysset och kort därefter kunde även Josefin Bouveng sätta ledningspucken.

Plötsligt såg läget betydligt ljusare ut för det svenska laget, Kina var visserligen långt ifrån ofarliga under tredje perioden men med en stabil defensiv lyckades reda ut stormen och hoppet om att nå kvartsfinal lever.

MATCHFAKTA
Kina – Sverige: 1-2 (1-0,0-2,0-0)
1-0, Mulan Kang (Lin)
1-1, Felizia Wikner-Zienkiewicz
1-2, Josefin Bouveng (Nylen-Persson, Waxin)

Nästa match spelas redan imorgon och då står Danmark för motståndet. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.