Tre Kronor ser ut att kunna ställa upp med ett starkt lag i det kommande slutspelet.

När Tre Kronor satte sig på planet och begav sig till Finland för att delta i ishockey-VM ställdes en hel del frågetecken kring om truppen var tillräckligt stark för att utmana om medaljer. Mycket av snacket handlade om spelare som tackat nej men under mästerskapets gång har spelet stundtals imponerat och de senaste dagarna har förbundskaptenen Johan Garpenlöv fått flera positiva besked från NHL-spelare. Något som höjer förväntningarna inför slutspelet, som väntar i nästa vecka.

Så kan Tre Kronor spela i slutspelet

Förstafemman 
Adam Larsson – Rasmus Dahlin
William Nylander – Jacob Peterson – Joakim Nordström

Kommentar: I stort kan förstafemman se ut som den gjorde i matchen mot Finland, där fanns redan många positiva komponenter men det är klart att Nylander kommer ta plats där. Detta gör att Emil Bemström flyttas ned till en annan kedja, något som visserligen är synd eftersom han gjort bra ifrån sig. Trots de senaste förstärkningarna talar dock en hel del för att backparet Larsson/Dahlin är intakt även när slutspelet inleds.

Andrafemman 
Erik Gustafsson – Oliver Ekman-Larsson
Emil Bemström – Joel Kellman – Rasmus Asplund

Kommentar: Med Nylander inne i laget flyttas Bemström förmodligen ned till andrakedjan vilket kan skapa en minst sagt intressant trio, där både Kellman och Asplund imponerat hittills i VM. Backparet Gustafsson och Ekman-Larsson borde känna sig relativt trygga med att få spela tillsammans även i fortsättningen.

Tredjefemman
Marcus Pettersson – Henrik Tömmernes
Carl Klingberg – Anton Bengtsson – Mathias Bromé

Kommentar: Marcus Pettersson anländer till truppen inom kort och borde kunna passa bra tillsammans med Tömmernes, där finns ett backpar där den ena har styrkor i defensiven medan den andra kan få mer frihet i offensiven. Forwardstrion kan mycket väl se ut som den gjort tidigare under VM, man kan möjligtvis plocka in Friberg istället för Klingberg.

Fjärdefemman
Jonathan Pudas – Anton Lindholm
Max Friberg – Nils Åman – Carl Grundström

Kommentar: Med tanke på att Marcus Pettersson anslutit till VM-laget kan Tre Kronor ställa upp med fyra kompletta backpar vilket talar för att Anton Lindholm matchas tillsammans med Jonathan Pudas. Man kan även få till en intensiv och hårt arbetande fjärdeline med firma Grundström/Friberg i spetsen, där – i sammanhanget – doldisen Nils Åman kan bli en positiv bekantskap.

Målvakterna

Både Marcus Högberg och Magnus Hellberg är utan tvekan bra målvakter, men Linus Ullmark positiva VM-besked gör att han tar över som ny etta mellan stolparna. 28-åringen kommer till Finland med en bra säsong i ryggen och är en spelare som mycket väl kan hjälpa Tre Kronor att ta sig hela vägen till en medaljmatch.

Hur tycker du Tre Kronor ska spela i slutspelet?

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här