USA är ett steg närmare drömmen. 

Efter en imponerande insats i kvartsfinalen mot Tjeckien stod laget inför en ny tuff motståndare i lördagens semifinal – USA. De tjeckiska spelarna stod upp bra under inledningen av matchen och även om man fick se Amanda Kessel ge USA ledningen en bit in i första perioden kändes det som man kunde fortsätta hoppas på en ny skräll.

I andra perioden skulle det dock bli smärtsamt tydligt att USA var både ett och två nummer för stort, inom loppet av ungefär fyra minuter gick man från 1-0 till 4-0 och efter det valde tjeckiskorna att byta målvakt. Det gjorde ingen större skillnad. Man fick visserligen en snabb energiboost i form av Adela Sapovalivovas reducering men efter det fortsatte USA att styra och ställa. Matchen var i stort sett avgjord när Abby Roque utökade till 5-1 men amerikanskorna fortsatte att spela offensivt och skulle hinna göra ytterligare fyra mål innan slutsignalen ljöd.

USA är därmed klara för ytterligare en VM-final och nu ställs siktet in på att försöka ta sitt första guld sedan 2019, då man besegrade Finland i finalen. Den här gången blir motståndet annorlunda och en hel del talar för att man kommer ställas mot ärkerivalen Kanada.

MATCHFAKTA
USA – Tjeckien: 9-1 (1-0,5-1,3-0)
1-0 Amanda Kessel (Barnes, Harvey)
2-0 Hilary Knight (Barnes, Roque)
3-0 Hilary Knight (Harvey, Barnes)
4-0 Abbey Murphy (Harvey, Carpenter)
4-1 Adela Sapovalivova (Mrazova, Cajanova)
5-1 Abby Roque (Heise, Winn)
6-1 Amanda Kessel (Knight)
7-1 Tessa Janecke (Heise, Bilka)
8-1 Tessa Janecke (Heise, Winn)
9-1 Caroline Harvey (Kessel)
Skott: 45-15 (10-8,20-2,15-5)
Utvisningsminuter: 6-10
Publik: 2663 (CAA Centre, Brampton)

Kanadas semifinal mot Schweiz startade 22:00. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här