Efter sommaren väntar en ny säsong med nya höjdpunkter. 

Vi är visserligen mitt i sommaren men runt hörnet väntar en ny säsong, klubbar runtomkring i hela världen har inlett arbetet med att bygga starka trupper till det som väntar och spelare ställer in siktet mot det som kan bli en viktig säsong. Det gäller inte minst många av svensk hockeys mest lovande spelare som hoppas ta plats i Juniorkronornas trupp till JVM.

Tidigare var tanken att Göteborg skulle stå som värd för mästerskapet men i höstas tog det internationella ishockeyförbundet beslutet att Edmonton och Red Deer (Alberta) skulle ta över, eftersom man ansågs ha större möjligheter att kunna spela matcherna inför publik. För svensk del innebär det en missad chans att få spela på hemmaplan men 2024 blir det äntligen dags för Göteborg att stå i centrum.

Precis som vanligt kommer Junior-VM att spela kring julhelgen, första speldatumet är annandagen den 26:e december och finalen spelas den femte januari. Förhoppningsvis med Sverige som ett av lagen.

GRUPP A
USA
Ryssland
Sverige
Schweiz
Slovakien

GRUPP B
Finland
Kanada
Tjeckien
Tyskland
Österrike

ARENORNA 
Rogers Place
En av Kanadas största arenor som till vardags är spelplats för NHL-laget Edmonton Oilers, men även WHL-laget Edmonton Oil Kings spelar sina matcher i Rogers Place. Arenan började byggas våren 2014 och hösten 2016 öppnades den officiellt. När det spelas hockey tar Rogers Place 18 500 men är det konsert så kan man få in ytterligare drygt två tusen åskådare.

Westerner Park Centrium 
Junior-VM:s andra arena är långt ifrån lika känd som Roger Place, men Westerner Park Centrium är äldre och har även en hel del rutin när det kommer till mästerskap. Ett exempel på det är 1995 då man stod som värd för just Junior-VM. 2012 byggdes arenan om och tar numera 7 111 åskådare.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.