Några av landets mest talangfulla tonåringar får chansen att visa upp sig i augusti. 

För varje dag som går närmar sig den riktiga starten på säsongen och allt fler landslagstrupper börjar tas ut. Häromdagen presenterade Juniorkronorna sin trupp till ett läger i Nyköping och nu står det även klart hur Team 17 kommer ställa upp när tre matcher mot Finland går av stapeln 25-27:e augusti.

Det ska bli intressant och se hur vi står oss när vi nu möter Finland. Eftersom vi nu har nästan en vecka tillsammans så får vi ännu mer tid att dels lära känna varandra bättre och fortsätta med vår spelidé. Truppen känns intressant med inslag av både defensiv och offensiv kraft, säger förbundskaptenen Thomas Paananen till svenska ishockeyförbundets hemsida.

Backlöftet får chansen

Större delen av truppen håller till vardags till i den högsta J18-serien men det finns en spelare som sticker ut lite ur mängden eftersom han spelar utomlands. Det handlar om den lovande backen Sascha Boumedienne som spenderat flera säsonger i olika juniorligor i Nordamerika och som nu gör sig redo för debut i USHL-laget Youngstown Panthers, där ingen svensk spelat de senaste tio åren. Om namnet låter bekant kan det bero på att Saschas pappa är den tidigare landslagsspelaren Josef Boumedienne, som bland annat spelat i Washington Capitals och som var assisterande general manager för Tre Kronor förra säsongen.

Tre andra intressanta namn i truppen

  1. Filip Ekberg. De senaste åren har Almtuna lyckats få fram flertalet lovande spelare och Ekberg är senast i raden. 16-åringen har imponerat i klubbens olika juniorlag och stod för en fenomenal debut i Hockeyallsvenskan när han gjorde tre mål i mötet med Östersund. Imponerade i U16-landslaget den gångna säsongen och kan mycket väl få fler chanser i Almtunas A-lag under vintern.
  2. Jakob Ihs Wozniak. Även i Luleå finns det talangfulla spelare och där hoppas man väldigt mycket på Ihs Wozniak, som gjorde 55 poäng i klubbens J18-lag den gångna säsongen. Han hade även en nyckelroll när Norrbotten vann TV-pucken förra hösten efter att forwarden gjort tio mål och vunnit både skytte- och poängligan. Här finns det gott om offensiv potential.
  3. Eric Nilson. En av Örebros mest talangfulla tonåringar får chansen på landslagsnivå för första gången och det är mycket tack vare fina insatser i klubbens J18-lag förra säsongen. Har ett fint målsinne och brås kanske på sin pappa Marcus Nilson, som spelade drygt 500 NHL-matcher och bland annat tog VM-silver 2003.

Här är hela Team 17:s trupp till matcherna mot Finland

Målvakter

1. Måns Goos, Västerås
30. Hugo Severgårdh, Djurgården

Backar

2. Hugo Hallin, MoDo
3. William Håkansson, Luleå
4. Karl Annborn, HV71
5. Sascha Boumedienne, Youngstown Phantoms
6. Aron Dahlqvist, Brynäs
7. Joe Wahlund, Färjestad
8. Rocky Langvardt, Leksand

Forwards

11. Jakob Ihs Wozniak, Luleå
12. Philip Larsson, Örebro
14. Filip Ekberg, Almtuna
15. Liam Andersson, HV71
16. Anton Frondell, Djurgården
17. Torkel Jennersjö, Leksand
19. Albin Laksonen, Växjö Lakers
20. Eddie Genborg, Leksand
22. Milton Gästrin, MoDo
23. Noel Skarby, HV71
25. Viktor Klingsell, Skellefteå
26. Eric Nilson, Örebro
28. Noa Bräutigam, Växjö

Team 17:s spelschema

Fredag 25:e augusti
Sverige – Finland (20:10)
Lördag 26:e augusti
Sverige – Finland (18:40)
Söndag 27:e augusti 
Sverige – Finland (13:00)

Matcherna spelas i Österåker Sportcentrum och sänds på svenskhockey.tv

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här