Tre Kronor har drabbats av ett bakslag inför morgondagens kvartsfinal. 

Gruppavslutningen mot USA visade sig bli en tuff utmaning för Tre Kronor som föll efter förlängning och man tvingades även lämna matchen med två skador i laget. Dels backen Rasmus Sandin som fick en knätackling tidigt, men även André Petersson som skadade sig efter ett felskär och nu står det klart att forwarden missar resten av VM.
André Petersson har drabbats av en underkroppsskada och kan inte återkomma till spel i VM, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Ersättare kallas in

Eftersom Petersson får lämna VM och Sandins skada gör hans medverkan i morgondagens kvartsfinal mot Lettland högst osäker har förbundskaptenen Sam Hallam valt att kalla in två ersättare i truppen. Spelarna det handlar om är backen Christian Folin samt forwarden Dennis Rasmussen, en duo som varit med i uppladdningen inför mästerskapet men som inte registrerades när truppen skulle presenteras inför premiären.

I matchen mot USA skadade sig även Lucas Raymond men i hans fall verkar det se ut som att bli spel mot Lettland, vilket gör att Sveriges förstakedja tillsammans med Leo Carlsson och Jonatan Berggren är intakt.

Kvartsfinalen mot Lettland spelas imorgon med start 19:20. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan. Kontakt: benjamin@vmishockey.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här