Tyskland är på väg mot något riktigt stort. 

Inför VM var förväntningarna låga på Tyskland men man har på något sätt lyckats bygga ett vinnande lag som är på väg mot en av sina största framgångar på många år. Laget var nederlagstippat inför dagens kvartsfinal mot Schweiz men man stod för en heroisk insats där en stark andra period bäddade för en 3-1 seger som tar laget vidare till semifinal. Detta trots att fixstjärnan Moritz Seider drog på sig ett matchstraff halvvägs in i andra perioden.

Segern gör att Tyskland är klart för sin andra semifinal de senaste tre åren och den betyder även att VM är över för ett upphaussat Schweiz som, förstärkt av NHL-stjärnor, hade siktet inställt på ett historiskt guld. En stor del av den tyska framgången kan tillskrivas målvakten Mathias Niedenberger som stod för en imponerande insats med 29 räddningar och drygt 96 i räddningsprocent.

Höjdpunkter, Schweiz – Tyskland

MATCHFAKTA
Schweiz – Tyskland: 1-3 (0-1,1-2,0-0)
0-1 Maximilian Kastner (Wissman, Muller)
1-1 Jonas Siegenthaler (Fiala, Kukan)
1-2 JJ Peterka (Kahun, Gawanke)
1-3 Nico Sturm (Stachowiak, Muller)
Skott: 30-23 (12-10,9-9,9-4)
Utvisningsminuter: 8-29
Publik: 2896 (Arena Riga, Riga)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här