Ikväll avgörs det vilka lag som tar sig till final i U18-VM. 

Förväntningarna var relativt höga på Småkronorna och hittills har det gått väldigt bra, men ikväll får man bekänna färg. Storfavoriten Kanada står för motståndet och det är inget snack om att Nordamerikanerna går in i matchen med ett stort självförtroende – inte minst efter att ha vunnit mötet i gruppspelet med hela 12-1.

SVERIGE
Småkronorna fick en riktig drömstart på mästerskapet genom att besegra Belarus med 5-1, men sedan åkte laget på en tung smäll – mot kvällens motståndare. Efter att ha blivit krossade av Kanada lyckades dock laget resa sig på ett imponerande sätt, i gruppavslutningen mot Lettland blev det seger med 7-0 och i kvartsfinalen mot USA stod man för mästerskapets hittills främsta insats. 5-2 segern tog Småkronorna till semifinal och skickade samtidigt ut USA från medaljmatcherna för första gången sedan säsongen 00/01.

Sverige har presterat bra i både powerplay och boxplay men det är i spelet fem-mot-fem som man imponerat mest hittills, vilket i sig är en styrka. Har använt sig av båda sina målvakter och det är faktiskt svårt att veta vem som kommer få förtroendet i kvällens match. Carl Lindbom har fått mest speltid men Hugo Hävelid höll nollan mot Lettland och visade att han även håller hög klass.
Tre spelare att hålla ögonen på: Mattias Hävelid (fyra poäng), Isak Rosén (fyra mål) & Fabian Lysell (sju poäng)

KANADA 
Kraven är alltid höga på Kanada men jag tror inte ens att de kräsna supportrarna kan vara missnöjda med hur laget presterat hittills i mästerskapet. Redan i premiären (mot Sverige) imponerade lönnlöven och sedan har det bara rullat på, i den avslutande gruppspelsmatchen besegrades Schweiz med hela 7-0 och kvartsfinalen mot Belarus blev ingen större utmaning.

Förutom att det blivit segrar i samtliga matcher har Kanada även lyckats med konstycket att vara överlägset bäst när det kommer till spelet i powerplay, den imponerande siffran 45.83% är sensationellt bra och man är dessutom näst bäst i boxplay. Lägg därtill att Thomas Milic toppar målvaktsligan så börjar det bli tydligt att Kanada gjort en väldigt fin turnering hittills.
Tre spelare att hålla ögonen på: Francesco Pinelli (tio poäng), Shane Wright (sex mål) & Connord Bedard (nio poäng)

Kvällens match startar 23:00 och kan ses på SVT play. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här