Kanada fortsätter att vara ett lag under press i VM.  

Favoriten pustar ut – för en kort stund 

Kanada har fått en minst sagt tung start på VM där det bland annat blivit förlust mot värdlandet Lettland – något som kändes otänkbart inför mästerskapet. Inför kvällens möte med Norge hade man därför en hel del press på sina axlar men man fick en riktig drömstart i form av ett tidigt ledningsmål genom Connor Brown. Innan första perioden var över skulle lönnlöven även lyckas utöka sin ledning till 2-0 och då kändes det som att lagets första seger var nära.

I andra perioden skulle förhandsfavoriten bara stänga matchen men är det något vi lärt oss så är det att det här VM:et är långt ifrån självklart, Norge skapade spänning genom att reducera och halvvägs in i andra perioden kunde man även kvittera i form av Mats Rosseli Olsen. I det läget var Kanada återigen under press men man skulle kunna ta tillbaka ledningen innan perioden var över.

I tredje perioden hade Norge ett par lägen att få till en kvittering men Kanada var numret större och istället kunde Adam Henrique spika slutresultatet till 4-2 med sitt andra mål för kvällen. Vinsten är Kanadas första i VM och innebär att man lämnar jumboplatsen i Grupp B, men det kommer krävas mer än så för att de kräsna supportrarna ska vara nöjda med insatsen i mästerskapet.

Matchstatistik

Resultat: 4-2
Skott: 42-15
Räddningar: 13-38
Utvisningsminuter: 8-10

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här