Idag ska småkronorna ska försöka ta sin första seger i U18-VM. 

Efter två intensiva dagar är det dags för Sveriges andra match i U18-VM i Finland och den här gången står Kazakstan på tur. I torsdagens premiär stod Småkronorna upp på ett bra sätt mot förhandsfavoriten Kanada men en tung start på matchen bidrog tillslut att man förlorade med 3-6. Det fanns dock en del glädjeämnen, inte minst forwarden Alexander Zetterberg som stod för två mål och dessutom noterades för en assist i matchen. Dessutom visade man stundtals upp ett bra spel i numerärt överläge, spelformen där ett av målen kom.

Så ställde Småkronorna upp i premiären

Målvakt
Love Härenstam (Herman Liv)
Förstafemma
Leo Sahlin Wallenius – Gabriel Eliasson
Melvin Fernström – Lucas Pettersson – Alexander Zetterberg
Andrafemma
Felix Öhrqvist – Alfons Freij
Jakob Ihs Wozniak – Linus Eriksson – Victor Eklund
Tredjefemma
Nikodemus Wernquist – Viggo Gustafsson
Adam Hesselvall – Jack Berglund – Viggo Nordlund
Fjärdekedja
Karl Sterner – Hugo Orrsten – Måns Toresson
Sjundeback
Karl Annborn

Motståndarkollen

Efter en minst sagt tuff utmaning i premiären står nu Småkronorna inför en på pappret enklare uppgift i form av Kazakstan som är nykomlingar i U18-VM efter att ha spelat på en lägre nivå sedan 2003. Precis som den gången kan kazakerna spela utan någon större press, ingen förväntar sig att man ska ta sig långt i turneringen och det skulle räknas som en skräll om man vinner dagens match.

Det är dock värt att poängtera att Kazakstan inledde premiären mot Schweiz på ett lovande sätt och efter första perioden ledde man faktiskt med 2-0. Trots det föll man med 2-5 i en match där man förlorade skotten med hela 17-43 och en hel del talar för att målvakten Tanirkhan Alpysbayev kan få mycket att göra även idag.

Matchen startar 14:00 och sänds på SVT play. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här