Det råder feststämning söder om Öresundsbron. 

Gruppspelet i ishockey-VM kan stundtals kännas som en transportsträcka men ibland blixtrar det till – fråga bara Danmark. Hittills har VM varit relativt lyckat för landet och ikväll togs det hela till en helt ny nivå när man lyckades besegra Kanada för allra första gången. Precis som väntat hade giganten i väst en hel del puck och man skapade även många chanser, men en stark första period och en tät defensiv gjorde att Danmark tillslut kunde vinna med 3-2.

Segern gör att Danmark sitter i en minst sagt fin sits inför den avslutande omgången som spelas imorgon, man har tre poäng mer än femteplacerade Slovakien som passade nog även står för motståndet. För Kanadas del talar allt för att man når kvartsfinal men förluster mot både Schweiz och Danmark har skapat en del frågetecken som behöver rätas ut.

HÖJDPUNKTER: Kanada – Danmark

MATCHFAKTA
Kanada – Danmark: 2-3 (0-2,1-0,1-1)
0-1, Markus Lauridsen (Asperup, Poulsen)
0-2, Peter Regin (Storm)
1-2, Maxime Comtois (Lowry)
1-3, Mathias Bau Hansen (Ehlers, Storm)
2-3, Ryan Graves (Severson, Dubois)
Skott: 31-24
Utvisningsminuter: 33-8
Publik: 4005 (Helsinki Ice Hall)

DAGENS RESULTAT
Kazakstan – Italien: 5-2
USA – Tjeckien: 0-1
Kanada – Danmark: 2-3
Österrike – Storbritannien: 5-3

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.