Det blir en drömfinal i Ishockey-VM.

Efter att USA imponerat i sin semifinal mot Finland skulle det avgöras vilket lag man skulle få möta i söndagskvällens final – rivalen Kanada eller uppstickaren Tjeckien. Det skulle snabbt visa sig att kanadensiskorna ställt in siktet på att den där finalbiljetten och redan efter knappt fem minuters spel tog man ledningen genom Blayre Turnbull. För tjeckiens del blev den inledande perioden en minst sagt tung upplevelse där man bara lyckades få iväg ett skott på mål, medan Kanada skapade flertalet fina chanser att utöka sin ledning och med två minuter kvar av perioden skulle Jocelyne Larocque hitta rätt och sätta laget i en fin sits inför den andra perioden.

I andra perioden spelade Tjeckien lite bättre och man lyckades få till en handfull bra chanser men Ann-Renee Desbiens, som vilade i kvarten mot Sverige, stod för en övertygande insats i det kanadensiska målet. Samtidigt skapade hennes medspelare gott om chanser i offensiven och redan efter knappt två minuters spel kunde Emily Clark utöka till 3-0 vilket i praktiken säkrade en finalplats.

En övertygande insats – drömfinalen väntar

Trenden med snabba mål fortsatte även i den tredje perioden, där dröjde det bara fyra minuter innan Sarah Fillier kunde sätta 4-0 vilket även blev slutresultatet i en match där Kanada hade kunnat vinna med en mycket större marginal. Skottstatistiken slutade hela 47-9 och Tjeckien var aldrig riktigt nära att ta sig in i matchen. Nu får man istället sikta in sig på att spela om bronspengen i en match mot Finland som spelas klockan 19:00.

För Kanadas del väntar en drömfinal mot rivalen USA där man får chansen att ta revansch för den tunga förlusten förra året och det är ett lag fullt med hunger som gör sig redo för det som kan bli turneringens riktiga höjdare.

Publik: 2121 (Adirondack Bank Center)

Finalen spelas 23:00 och vi kommer naturligtvis att snacka upp den under eftermiddagen.

Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.