Nu står det klart vilka som möter Sverige i kvartsfinalen. 

Efter ett händelserikt gruppspel kan Tre Kronor börja göra sig redo för slutspelet som inleds på torsdag men det stod länge oklart vilket lag man skulle få möta i kvartsfinalen. Kvällsmatchen mellan Schweiz och Lettland blev helt avgörande och när Rudolfs Balcers avgjorde i förlängningen skickade han Lettland till en kvartsfinal mot Sverige. Något som naturligtvis ses som en stor bedrift av landslaget som är det ena av turneringens värdnationer.

Lettlands väg till slutspelet

Inför VM fanns det inga större förhoppningar om att Lettland skulle vara med och slåss om medaljerna, men eftersom mästerskapet till stor del spelades på hemmaplan fanns det ändå vissa krav hos hemmapubliken i Riga. Man ville se ett fint och underhållande spel och gärna tillräckligt med poäng för att ta sig vidare till kvartsfinal. Premiären mot Kanada (förlust med 0-6) blev ingen rolig start på gruppspelet och ett dygn senare föll man även mot Slovakien.

I sin tredje match lyckades man vinna efter förlängning mot Tjeckien vilket tände en gnista av hopp och sedan dess har spelet blivit allt bättre, något som inte minst blev tydligt i matchen mot Schweiz där man visade prov på fin moral.

Lettlands resultat i gruppspelet

Lettland – Kanada: 0-6
Slovakien – Lettland: 2-1
Tjeckien – Lettland: 3-4 (efter förlängning)
Lettland – Norge: 2-1
Lettland – Slovenien: 3-2
Kazakstan – Lettland: 0-7
Schweiz – Lettland: 3-4 (efter förlängning)

Kvartsfinalen mellan Sverige och Lettland spelas på torsdag klockan 19:20. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här